Το εμπορικό λιμάνι που αυτή τη στιγμή λειτουργεί εντός του Αργοστολίου, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην πρωτεύουσα, θα φύγει και θα λειτουργήσει αλλού. Αυτό ξεκαθάρισε ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Galaxian Γιάννα Κουλουμπή και Ανδρέα Αρβανιτάκη στον Ionian Galaxy.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε τέλος στην ανησυχία φορέων και παραγόντων οι οποίοι με ανακοινώσεις τους εξέφραζαν την αντίθεσή τους σε τυχόν παραμονή του στο Αργοστόλι.

Το θέμα αποσαφηνίστηκε, όπως είπε ο κ. Τραυλός, σε τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών κ. Καραγιάννη, στην οποία συμμετείχε εκτός του κ. Τραυλού, ο βουλευτής κ. Καππάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Έργων κ. Ορφανουδάκης, ο δήμαρχος Αργοστολίου κ. Μιχαλάτος και ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη διασύνδεση των Νησιών κ. Σπανός, καθώς και οι μελέτητές μηχανικοί οι κκ. Φράγκου και Ρουχωτάς.

Στην τηλεδιάσκεψη κατέστη σαφές ότι το πλάνο που προέβλεπε την παραμονή του εμπορικού λιμανιού στο Αργοστόλι δεν είναι αποδεκτό από την τοπική κοινωνία. Ο γενικός γραμματέας το δέχτηκε με αποτέλεσμα να ανοίξει η συζήτηση για το πού θα μεταφερθεί.

Οι λύσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η μαρίνα απέναντι στο Δράπανο (παλιά ΔΕΗ) και το λιμάνι της Πεσσάδας.

Όπως είπε ο κ. Τραυλός και οι δύο προτάσεις έχουν θετικά και αρνητικά. Προσωπική του άποψη είναι η μεταφορά στην Πεσσάδα, καθότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει το σύνολο του κόλπου του Αργοστολίου να αξιοποιηθεί για τουριστική χρήση αφενός και αφετέρου η λειτουργία του εμπορικού λιμανιού στην Πεσσάδα θα αναβαθμίσει το εκεί λιμάνι και συνολικά τις υποδομές (δρόμοι, παρακάμψεις κλπ.)

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου και ανάλογα με την τοποθέτηση του Σώματος αναμένεται να συζητηθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ώστε να παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πηγή: ekefalonia.gr