Στην τσιμπίδα των ελεγκτών δεκάδες επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς

Κλιμάκια του ΣΔΟΕ από την Πελοπόννησο πραγματοποίησαν σειρά ελέγχων με στόχο την εξακρίβωση παραβάσεων από τους επαγγελματίες του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές , προσποιούμενοι τους καταναλωτές και με casual έως .. τουριστική αμφίεση , επιχείρησαν να πιάσουν «στην τσιμπίδα» τους επιχειρήσεις σε όλες τις περιοχές του νησιού  όπου δεν έκοβαν τα ανάλογα παραστατικά. Συχνά προμηθεύονταν ακόμη και πολύ μικρής αξίας προϊόντα. Παράλληλα , πραγματοποίησαν σωρεία ελέγχων συνοδεία των Αστυνομίας σε φορτηγά επαγγελματικής χρήσης , τα οποία μετέφεραν πάσης φύσεως αγαθά.

Ήταν τέτοια  η αυστηρότητα των ελέγχων όπου σε συγκεκριμένο επαγγελματία , πραγματοποιήθηκε τρεις (3) φορές έλεγχος μέσα σε μια ημέρα! Περιοχές όπως η Κεφαλονιά, στις οποίες αποτυπώνεται αισθητή αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι λογικό  να παρουσιάζουν αύξηση των ελέγχων, καθώς αυτές είναι οι κατευθύνσεις όπου δίνονται κεντρικά.

Το παράλογο είναι οι επαγγελματίες να καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτη φορολόγηση με τα περιθώρια κέρδους να είναι περιορισμένα. Αν θέλαμε να δώσουμε μια γενική εικόνα της γνώμης πολλών επαγγελματιών, αυτή είναι «χαμηλώστε τη φορολογία και στη συνέχεια προχωρήστε σε ακόμη αυστηρότερους ελέγχους».

Χρήστος Λαμπράκης

Πηγή: www.inkefalonia.gr