Στο στόχαστρο πάντα το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων. Ενόχλησαν πολύ με την σπουδαία δουλειά και την καταξίωση που πέτυχαν όλοι εκείνοι οι απόφοιτοι του Τμήματος.

Μα έγιναν κομμάτι του Ληξουριού. Αναπόσπαστο κομμάτι.

Σήμερα μιά σειρά τοποθετήσεων από το Προεδρείο του Συλλόγου των Φοιτητών του Τ.Η.Μ.Ο, από τον Δήμαρχο της πόλης, τους εκπροσώπους των Δημοτικών παρατάξεων, τους εκπροσώπους των Δήμων Σάμης και Ιθάκης, τον μοναδικό εκπρόσωπο του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου, απέδειξαν ένα πράγμα.

Ληξούρι χωρίς Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων είναι σαν ένα ανθρώπινο σώμα χωρίς πόδι.

Λίγο πριν τις 1 το μεσημέρι, με πανό στήριξης στα χέρια, οι Φοιτητές ζήτησαν για ακόμα μιά φορά την στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας.

Σήμερα ο Δήμαρχος κ. Γ.Κατσιβέλης, οι φιλοξενούμενοι, εκ μέρους του Δημάρχου Σάμης κ. Μονιά η Αντιδήμαρχος κα Αμαλία Αλυσανδράτου, ο μοναδικός εκπρόσωπος ολόκληρου του Σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, αλλά και η επιστολή που απέστειλλε ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Δ.Στανίτσας, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κύριοι Ρουχωτάς, Αραβαντινός και Φαρακλός και τέλος ο Πρόεδρος της Δ.Κ. ο οποίος έχει την εορτή του σήμερα, κ. Ανδρ.Γρηγορόπουλος, δήλωσαν ότι στηρίζουν την παραμονή του Τμήματος, δηλώνοντας χωρίς περιστροφές ότι είναι ενάντια στην απόφαση της Υπουργού για ανάκληση του Τμήματος Εθνομουσικολογίας .

Δηλώνουν παρόντες στους αγώνες διεκδίκησης της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με παραμονή και επιστροφή του ΤΗΜΟ.

Την Τετάρτη το πρωϊ λεωφορεία θα αναχωρήσουν από Ληξούρι για Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας αλλά και με τον Υπουργό Υγείας (για το θέμα του Μαντζαβινατείου).

Ο Δήμαρχος με δελτίο τύπου θα απευθύνει κάλεσμα στους Ληξουριώτες της Αθήνας, να ανταποκριθούν στους κρίσιμους αγώνες που δίνει η Φοιτητική Κοινότητα και να παραστούν μαζί με όλους μας στα δυό Υπουργεία.

Η ιστορική Βαλλιάνειος Επαγγελματική Σχολή έδωσε στην Ελλάδα καταξιωμένους επιστήμονες, κορυφαία μυαλά, το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έδωσε στην Ελλάδα και Διεθνώς καταξιωμένους επαγγελματίες. Είναι υποχρέωση του κράτους να στηρίξει και να ενισχύσει την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση σε αυτόν τον τόπο των τεχνών, των Επιστημων και των Γραμμάτων! Ένας ο στόχος και είναι υποχρέωση όλων μας να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Οπότε ραντεβού στην Αθήνα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 9.30 το πρωϊ έξω από το Υπουργείο Παιδείας !

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσιευση από www.lixouri.gr