Διχασμένη και μουδιασμένη εμφανίστηκε η τέως διοικούσα παράταξη «ΑΝΑΣΑ» στο ζήτημα που αφορά στις ανεμογεννήτριες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συζήτηση του θέματος “Πράσινη Ενέργεια – Ανεμογεννήτριες και η περίπτωσης της Κεφαλονιάς”.

Ο τέως αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Π. Δρακουλόγκωνας, που έδωσε δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Σάμης, έκανε την εμφάνισή του, κατέθεσε το “δικό” του Ψήφισμα και εν συνεχεία αποχώρησε.

Ο Κ. Σταμούλης, ο οποίος σπάνια δίνει το παρών στα Περιφερειακά Συμβούλια, εμφανίστηκε, δήλωσε ότι δεν θα αφήσει την ΔΕΗ να περάσει από τα κτήματά του και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο δε επικεφαλής Θόδωρος Γαλιατσάτος δεν φάνηκε να μπορεί να πει κάτι ούτε επί της ουσίας, ούτε για τις κοινωνικές προεκτάσεις. Η ομιλία του και η εξέλιξη της συζήτησης έκανε σαφές το γεγονός ότι στο θέμα αυτό είναι «στριμωγμένος».

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ δεν μπήκε ποτέ στην καρδιά του προβλήματος και δεν έδωσε απαντήσεις στις ανησυχίες των κατοίκων της Κεφαλονιάς για την σχέση των ανεμογεννητριών με τις πλημμύρες, καθώς δεν έχουν εμφανιστεί ούτε αυτοψίες, ούτε έχουν πέσει στην αντίληψή μας τυχόν έλεγχοι που έκανε.
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, πρώην Περιφερειάρχης, είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο μηχανικός που πήρε την οικοδομική άδεια για την εγκατάσταση και την επίβλεψη των τεσσάρων ανεμογεννητριών και δυο οικίσκων στο αιολικό πάρκο του Δήμου Αργοστολίου.

Επομένως, η θέση του στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά δύσκολη, γεγονός που ενδεχομένως δημιούργησε και το τεταμένο κλίμα εντός της παράταξης.

Είναι σαφές ότι το ζήτημα των ανεμογεννητριών και των συνεπειών τους δεν είναι δημιούργημα της τωρινής διοίκησης της ΠΙΝ, αλλά έχει τις ρίζες της στην προηγούμενη διοίκηση.
Πλέον για πρώτη φορά, η Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα βάζει τις βάσεις για μία εις βάθος εξέταση του ζητήματος ώστε να καταστεί σαφές αν και τι συνέπειες έχουν για την Κεφαλονιά οι ανεμογεννήτριες. Και στη συζήτηση αυτή η ΑΝΑΣΑ εμφανίζεται, όπως προαναφέρθηκε, διχασμένη και μουδιασμένη λόγω των χειρισμών του θέματος επί των ημερών της.

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΑΣΚ: Πήρε διπλό στην Πάτρα
Επόμενο άρθροΣάμη: “Στις 3 Νοεμβρίου έρχεται και πάλι καράβι με τις ανεμογεννήτριες-Κλείνει το λιμάνι”