Στο Ληξούρι το 30ο Kefalonia Gym Festival “Anna Pollatou” (pics)

Ήταν ένα φεστιβάλ με δυνατά μηνύματα, ένα φεστιβάλ που έκλεισε 30 χρόνια, ένα φεστιβαλ Διεθνές που έχουν αγκαλιάσει ομάδες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Πορτογαλία, Σλοβενία, Βουλγαρία συμμετείχαν κάποιοι για πρώτη φορά κάποιοι άλλοι για ακόμα μιά φορά εδώ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής, γυμναστικής για όλους. Ένα φεστιβάλ που παρουσίασε η λαμπερή Ελένη Δαρδαμάνη. Αυτό το φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία της η Ολυμπιονίκης μας Βαρβάρα Φίλιου.

Μα η πιο δυνατή εμφάνιση ήταν εκείνη της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων. Μιά εμφάνιση που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους μας. Η έκτη Καρυάτιδα θέλει να επιστρέψει στις αδελφές της. Μιά θέση κενή, μιά θέση που της ανήκει, μιά θέση που ξένοι επιμένουν να την κρατούν αδειανή, μιά θέση δίπλα στις πέντε αδερφές της. Ως πότε… Να διεκδικήσουμε με όλη μας την δύναμη την επιστροφή της 6ης Καρυάτιδας στην χώρα μας. Εδώ ανήκει ! Αυτό ήταν το δυνατό μήνυμα που πέρασε με έναν ξεχωριστό τρόπο η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων.

Ανωτέρου επιπέδου φέτος το Διεθνές φεστιβάλ γυμναστική για όλους “Άννα Πολλάτου”. Και η Αννούλα από εκεί ψηλά καμάρωσε την μικρή ανιψιά της η οποία συμμετείχε σε αυτό το φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ έκλεισε με τον Αντιδήμαρχο κ. Γ.Κατσιβέλη να καλεί τον κ. Σταύρο Μπασιαρδή, διοργανωτή και “ψυχή” του φεστιβάλ, καθώς και όλους τους εκπροσωπους των ομάδων που συμμετείχαν για να σβήσουν το κεράκι στην τούρτα. 30 χρόνια φεστιβάλ και συνεχίζει…..

Συγχαρητήρια σε όλους σας….

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr