Δύο στυλοβάτες της τοπικής μας εκκλησίας τίμησε, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, η Μητρόπολη Κεφαλληνίας. Δύο ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην εκκλησιαστική ζωή στο Ληξούρι καθώς και στον ιερό ναό του Παντοκράτορα. Τον Πρωτοψάλτη κ. Σπυρίδωνα Έρτσο και τον Λαμπαδάριο κ. Αντώνιο Έρτσο.

Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παντοκράτορας Ληξουρίου.

Στο πρώτο μέρος παρουσίασε το πρόγραμμα της τελετής ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεράσιμος Γαλανός ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Κατσιβέλης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στα χαρίσματα των δύο τιμώμενων προσώπων με τα οποία και είχε πάντοτε άψογη συνεργασία, τονίζοντας την αρχοντιά, το παραδοσιακό ύφος και την σοβαρότητα που έχουν στο αναλόγιο του ιερού ναού καθώς και στην εκκλησιαστική ζωή της πόλεως του Ληξουρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην κλινική covid του Νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΓια να μην ξεχνάμε…Δεν πρέπει να ξεχνάμε: 6-7 Σεπτεμβρίου 1955: Το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης.. Χιλιάδες Ελληνικά σπίτια, καταστηματα και εργοστάσια καταστραφηκαν ολοσχερώς.. (εικόνες)