Συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου (pics)

Με συναυλία στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ξεκίνησε τις θερινές της εκδηλώσεις η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου. Όπως ανέφερε ο Ιωσήφ Λουκέρης σε άρθρο του αλλά και όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΦΣΛ κ. Γιώργος Αντζουλάτος στον χαιρετισμό του, η χτεσινή συναυλία “έδεσε” με τον ένα αιώνα λειτουργίας του Ζαχαροπλαστείου “Μαυροειδής”. Ενός Ιστορικού Ζαχαροπλαστείου όπου είναι πάντα παρών στα κοινά. Μια οικογένεια που γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας της δωρίζοντας μουσικά όργανα στην Φιλαρμονική μας.

Παίρνοντας την θέση του δίπλα στους μουσικούς του ο Πρόεδρος της ΦΣΛ, ξεκινά η συναυλία. Μιά συναυλία με ακούσματα νέα και παλιά. Ο Αρχιμουσικός της Σχολής κ. Χαράλαμπος Μακρής, για ακόμα μιά φορά έφερε εις πέρας μιά θαυμάσια συναυλία που έκλεψε τα χειροκροτήματα.

Ακούστηκαν:
1. La Virgen de la Macarena, pasodoble, B.B. Monterde 
2. Viva Espania! (memories of a Spanish castle), Larry Neeck
3. Skyfall, Adele Adkins and Paul Epworth (arr. by Jay Bocook)
4. Caruso, Lucio Dalla (arr. by Daniele Carnevali)

Το πέμπτο άκουσμα, Greek Folk Song Suite, όπως ανέφερε ο Αρχιμουσικός κ. Μακρής περιλάμβανε καλαματιανό και συρτάκι. Μια εκτέλεση ενός Ιταλού Μαέστρου, του Franco Cesarini εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Το αμέσως επόμενο, τοVariazioni in Blue του Jacob de Haan, ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε από μπάντα στην Κεφαλονιά.

  1. La vita e bella, Nicola Piovani (arr. by Lorenzo Bocci)
    8. A Morricone Portrait, arr. by Roland Kernen

Συνεχώς στην μαθητεία οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου. Νέα ακούσματα, αέρας ανανέωσης μπήκε για τα καλά στην Φιλαρμονική.

Μπράβο σας.

Μπράβο Μαέστρο

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews & www.lixouri.gr