Συνεδρίαση του Επιμελητηρίου στο Ληξούρι(pics)

Όπως είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική του περίοδο ο Συνδυασμός του Σταύρου Σπαθή έτσι και έπραξε φέρνοντας σήμερα την συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο Ληξούρι.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στ.Σπαθής με το καλοσώρισμα του ανέφερε “σκοπός μας είναι να κάνουμε το συμβούλιο σε όλες τις περιφέρειες της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, εκτός Αργοστολίου. Αργότερα αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη θεματολογία της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου, όπως στις δράσεις του Επιμελητηρίου, στο νέο διαδικτυακό πόρταλ που δημιουργηθηκε με σκοπό την άμεση ενημέρωση του επαγγελματία, στο πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας (στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος early warning Europe), στην έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2018, στον ορισμό και έγκριση δυό τακτικών και δυό αναπληρωματικών μελών στην διαχείριση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ληξουρίου κ. Δ.Περδίκη ο οποίος τόνισε ότι “το Ληξούρι έχει ανάγκη να βλέπει τους παράγοντες στον τόπο του. Έχει ανάγκη να ακούει ιδέες και προτάσεις αλλά και να έχει την ευκαιρία να θέτει και ο κάθε συντοπίτης τα ερωτήματα του”.

Από την άλλη ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ανδρέας Παντελειός συμφώνησε λέγοντας ότι “τουλάχιστον μιά συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, τον χρόνο, θα γίνεται στο Ληξούρι”. Ενώ αναφέρθηκε και στα 46.800.000 ευρώ που έρχονται στην Κεφαλονιά από τον ΟΧΕ και θα κλείσουν με αυτά τα χρήματα κάποιες πληγές που άφησε ο σεισμός στην Παλλική, στο κομμάτι της ανταγωνιστικότητας με δράσεις και μελέτες. Μιά μελέτη απ’΄την αρχή χρειάζεται η Παλλική η οποία να στοχεύει και στον τουρισμό. Μιά ιδέα είναι να δημιουργηθούν θέσεις φιλοξενίας σκαφων αναψυχής. Όταν ένα κομμάτι της Κεφαλονιάς πάει καλά, τότε όλο το νησί πάει καλά.”.

Η συνεδρίαση ακολουθεί την ροή της με τον κ. Κ.Πρέντζα να κάνει λόγο για το πρόγραμμα της δεύτερης ευκαιρίας.

Όταν η συζήτηση έφτασε στην έγκριση του προϋπολογισμού ο κ. Παντελειός είπε ότι “οι δράσεις που κάνουμε, σαν Επιμελητηριο αφορούν όλη την Κεφαλονιά και ότι το Ληξούρι παίρνει το ποσοστό που του αναλογεί”. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Βαβάσης ο οποίος ανέφερε ότι “οι προμηθευτές του Επιμελητηρίου είναι από όλη την Κεφαλονιάς, καθώς έχουν ζητηθεί προσφορές από όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου”..

Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση με τους επαγγελματίες και την Διοίκηση ο κ. Παύλος Μεγαλοβασίλης μας ξεναγεί στις σύγχρονες ανταποδοτικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Ενοικιαζόμενα δωμάτια και εμπορικά καταστήματα μπορούν να ωφεληθούν αρκετά και να αυξήσουν τους τζίρους τους επενδύοντας στις ηελκτρονικές υπηρεσίες, με δικό τους on line κατάστημα.

Ο κ. Μεγαλοβασίλης αναφέρθηκε στο διαδικτυακό πόρταλ του Επιμελητηρίου το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες και είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλα τα μέλη του. Πάνω στο πόρταλ αυτό υπάρχουν “παραθυράκια” τα οποία προσφέρουν “υπηρεσίες on line, συμβουλές on line, on line shop, ηλεκτρονική πύλη τουρισμού, φορολογική νομοθεσία και φορολογική ενημέρωση, χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις για προγράμματα ΕΣΠΑ, μεταβιβάσεις επιχειρήσεων, αλλά και στήριξη σε νέους επιχειρηματίες με συμβουλές on line”.

Η συνεδρίαση έκλεισε με τους Ληξουριώτες επαγγελματίες να κάνουν αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για τα συνεχόμενα ελεγκτικά κλιμάκια (ΣΔΟΕ-ΙΚΑ), για την έφοδο τους στα καταστήματα τύπου “Ράμπο”, για τα αυτόφωρα αδικήματα, για το πρόστιμο που στέλνει το Λιμεναρχείο στους επαγγελματίες της παραλίας παρόλο που είχαν καταθέσει αιτήσεις και δικαιολογητικά από τον Φλεβάρη, για τις (μη)προσβάσεις σε παραλίες της περιοχής κά.

Αύριο θα αναρτηθεί το ηχητικό υλικό για να έχετε μιά ξεκάθαρη εικόνα της πρώτης συνεδρίασης του Επιμελητηρίου στο Ληξούρι.

Αριστέα Χαριτάτου

Ηχητικό

εδώ

Προβληματα Παλλικης :

Εδώ

          

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr