Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα στοιχεία που πρέπει να συγκεντρώνει ένας υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης είναι πολλά και εστιάζονται σε πολλούς τομείς.
Μόνο που οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα από το 2010 και ένθεν δεν είναι φυσιολογικές και ως εκ τούτου, το ερώτημα που πρέπει να κάνει στον εαυτό του ο δημότης είναι απλούστατο: “Είμαι ικανοποιημένος από το έργο της νυν δημοτική αρχής; Βελτίωσε τη ζωή εμένα και των συμπολιτών μου;” 

Αν απαντήσει θετικά, τότε στις εκλογές της 26ης Μαΐου τον στηρίζει ξανά και με τα δύο χέρια. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να αναζητήσει νέο υποψήφιο…

Τρία είναι τα ουσιώδη στοιχεία που πρέπει να έχει ο υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης: Γνώση, εμπειρία και επαγγελματική επιτυχία. Να γνωρίζει, δηλαδή, απ’ έξω και ανακατωτά τα θέματα της περιφέρειας του, να διαθέτει την εμπειρία ώστε να διορθώσει τα “κακώς κείμενα” και να είναι επαγγελματικά επιτυχημένος. 

Αυτά είναι τα βασικά συστατικά που πρέπει να αναδεικνύονται αυτές τις εποχές. Αυτά είναι τα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέξουν οι δημότες. Όλα τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας, δεδομένου ότι το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα.

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr

Προηγούμενο άρθροΥπόσχεται στους πάντες ο Άγγελος Κωνσταντάκης ενόψει εκλογών
Επόμενο άρθροΝέο κοινωνικό μέρισμα: Τι ισχύει – Ποσά και κριτήρια για τους δικαιούχους