3,5 ώρες κράτησε η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου. Απόντες οι κ. Δαμουλιάνος Θοδωρής (δικαιολογημένα απών) και κ. Παπαδάτος Σωκράτης (απουσιάζει από τις περισσότερες συνεδριάσεις του ΔΣ).
Παρόντες και οι Προέδροι των Κοινοτήτων: Καμηναράτων, Ριφίου, Αγίας Θέκλης, και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας.

Μέχρι το τέλος της ημέρας θα αναφερθούμε στο σύνολο των θεμάτων της συνεδρίασης.
Τώρα θα ασχοληθούμε με το τελευταίο θέμα ημερήσιας διάταξης, όπου αφορούσε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου.

Σε αυτό το μπλογκ του Ληξουριού θα δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις τρεις προτάσεις που κατέθεσαν:

Η Δημοτική Αρχή

 

 

 

 

 

 

 

 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση. Στο πρόγραμμα που προτείνουμε έχουμε ένα όραμα για το σύνολο της Παλλικής, ανέφεραν οι κ. Βαλλιάνος-Συνοδινός και Φαρακλός της Λ.Σ, ενώ τόνισαν την αναγκαιότητα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Δήμου η αντικεραυνική προστασία σε Δαμουλιανάτα-Καμηναράτα-Ρίφι
 

 

 

 


Ο Βασίλης Ρουχωτάς
 

 

 
Όπως θα διαπιστώσετε υπήρξαν πολλά κοινά σημεία μεταξύ των τριών προτάσεων.
“Ένα τεχνικό πρόγραμμα θα έπρεπε να περιλαμβάνει ένα όραμα” αναφέρει ο κ. Δ.Αραβαντινός.
Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι “θέλουμε να είναι όσο δυνατόν πιο ρεαλιστικό και κοντά στην πραγματικότητα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Κάνουμε μιά προσπάθεια με τις προτάσεις μας να αποκαταστήσει ο Δήμος όλες εκέινες τις υποδομές που δεν κατάφερε να αποκαταστήσει έως σήμερα το κράτος”.
Ο κ. Β.Συνοδινός-Βαλλιάνος, πολύ σωστά επισήμανε “από την στιγμή που μιλάμε για τεχνικό πρόγραμμα θα έπρεπε να είναι εδώ ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
 
Κατά την διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμμένου θέματος ειπώθηκαν και προτάθηκαν και τα παρακάτω….
Ο κ. Β.Φαρακλός πρότεινε συγκεκριμμένο χώρο για την δημιουργία καρναβαλικού εργαστηρίου, πολιτιστικού εργαστηρίου. Φυσικά ανέφερε και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να πραγματοποιηθούν θερινές εκδηλώσεις στην Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.
Ο κ. Δ.Μαρούλης πρότεινε στον Δήμαρχο να ενταχθή και η Πλατεία Καμηναράτων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Ο Δήμαρχο επ αυτού τον ενημερωσε ότι ήδη υπάρχει στο μυαλό του το έργο της πλατείας του χωριού και ότι έχει σκοπό να ενταχθεί άμεσα σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.
 
Ένα κρίσιμο θέμα έφερε στην συζήτηση ο Δ.Αραβαντινός και δεν είναι άλλο από τα δέσποτα!
“Το θέμα “αδέσποτα” ούτε καν το αγγίζετε” είπε απευθυνόμενος στην Δημοτική Αρχή.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι “η Τεχνική Υπηρεσία ου Δήμου, ήδη ετοιμάζει να καταθέσει μιά πρόταση για την δημιουργία καταφυγίου για αδέσποτα ζώα. Η προθεσμία για να καταθέσουμε την πρόταση μας, λήγει 28 Φεβρουαρίου 2020” 
 
Ο κ. Δ.Αραβαντινός αναφέρθηκε και στο έργο της αποχέτευσης Αγίου Δημητρίου και Αγίου Βασιλείου. “Οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου περιμένουν 10 χρόνια” ανέφερε. “Θα πρέπει να περάσουν άλλα 10;”
 
Απ’ την άλλη ο κ. Ρουχωτάς αναφέρθηκε στην ΔΕΥΑΚ. “Ρώτησα τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να μας πει τι της χρωστάμε (ο Δήμος) και τι μας χρωστάνε (στον Δήμο) και μου απάντησε “δεν έχω λογιστή να ασχοληθεί με αυτά”.
 
Δηλαδή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ εσκεμμένα κωλυσιεργεί και εμείς αναμένουμε, αλήθεια τι, κύριε Δήμαρχε;
 
Κάπως έτσι φτάνουμε στην ψηφοφορία…..
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής συγκέντρωσε 5 θετικές ψήφους, του κ. Ρουχωτά 9 (5 ψήφους από την παράταξη του κ. Αραβαντινού και 4 ψήφους από την παράταξη του ιδίου) και 3 η Λαϊκή Συσπείρωση.
 
Επειδή Δημοκρατία έχουμε και όσο για συνεργασία (δεν τραβάνε οι συνεργασίες σε αυτήν την πόλη) εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου, επειδή έχει την έγκριση της τεχνικής υπηρεσίας.
 
Να αναφερθεί ότι την προηγούμενη βδομάδα, ο Δήμαρχος κάλεσε όλους τους εκπροσώπους των Παρατάξεων στο γραφείο του για να συζητήσουν για το τεχνικό πρόγραμμα, αλλά εμφανίστηκε μόνο ο κ. Μαντζουράτος της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Έτσι είπε ο Δήμαρχος λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης και ουδείς από τις παρατάξεις το αρνήθηκε.
 
Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπηκε για λίγα λεπτά, προκειμένου να μελετήσουν όλοι οι Σύμβουλοι την πρόταση που έφερε μαζί του ο κ. Ρουχωτάς. Ευτυχώς που υπήρχε φωτοτυπικό και μπόρεσαν να βγάλουν όλοι αντίγραφο για να το διαβάσουν. Τον κακό χαμό κάνει ο κ. Ρουχωτάς με δήθεν αγανακτισμένες ανακοινώσεις δεξιά κι αριστερά, αλλά την πρόταση του δεν ήξερε να την στείλει στα εμάιλ όλων των Δημοτικών Συμβούλων για να προετοιμαστούν κατάλληλα.
 
Αριστέα Χαριτάτου
Αναδημοσίευση από mylixouri.blogspot.com
 
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους μή έχοντες εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου του blog. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.
Προηγούμενο άρθροΠαναγής Δρακουλόγκωνας: Και ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Σάμης & ελεύθερος επαγγελματίας
Επόμενο άρθροΕΠΙΛΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΜΕ «ΡΗΞΗ» ΠΑΡΑ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ!