Θεατρική φαρσοκωμωδία η συνεδρίαση του δήμου – Η αμηχανία της Θεοπεφτάτου

Σε φαρσοκωμωδία δίχως τέλος εκτυλίσσεται το θέμα διάσπασης του δήμου Κεφαλονιάς εκ μέρους των δημοτικών “αρχόντων” του νησιού. Κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως, που διεξήχθη χθες Παρασκευή, ο καθένας έβγαλε τα απωθημένα του αλλά και ψήφισε ανάλογα το προσωπικό συμφέρον.

Η μεν δημοτική αρχή ψήφισε υπέρ ενιαίου και αδιαίρετου δήμου, προφανώς, για να μην χαθεί το …μέλι από τα χέρια τους, ο Θόδωρος Φλωράτος κατέθεσε τέσσερις διαφορετικές εισηγήσεις και στο τέλος δήλωσε υπερήφανος που …έπιασε το τζόκερ, ο Διονύσης Λυκούδης“χάιδεψε αυτιά” με τους πέντε δήμους λόγω του αδελφού του που πολιτεύεται, οι σύμβουλοι της μείζονος και όχι μόνο, αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ των περιοχών στους οποίους διαμένουν (διάσπαση τριών ή, τεσσάρων δήμων), ενώ ο Θεόφιλος Μιχαλάτος υποχώρησε εμφανώς από την αρχική και ξεκάθαρη άποψή του περί ενός αδιάσπαστου και ισχυρού δήμου.

Ήτοι, τα καλά και τα συμφέροντά μας…

Από την άλλη, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η βουλευτής του νησιού, εμφανίστηκε απλά για να …εμφανιστεί, δίχως να μας πείσει για την αναγκαιότητα της διάσπασης του δήμου και απλά το έριξε στη δημοκρατία, που μεταξύ μας αγνοείται μετά την οικονομική κρίση και τα μνημόνια που τη συνόδεψαν. Δεν ήξερε να απαντήσει σε ουσιώδη ζητήματα, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε ο Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος της έκανε πλάκα λέγοντας ότι τον έπεισε και ψήφισε για πέντε δήμους!

Ο Νίκος Ανουσ(ι)άκης προέβη σε ανούσιες καταγγελίες και επιτέθηκε σφοδρά εις βάρος της Θεοπεφτάτου, μεταφέροντας στο δημοτικό συμβούλιο μια πολιτική μάχη που δεν είχε θέση. Η δημοτική αρχή, από την άλλη, απαξίωσε εμφανώς το καίριο ζήτημα της διάσπασης, που δεν κατέθεσε ούτε μια μελέτη, ούτε καν ένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι σε περίπτωση διάσπασης θα διαλυθούν οι νέοι δήμοι. Μόνο εικασίες και ερωτήματα…

Και τι έμεινε, λοιπόν; Ότι είναι καλό να διασπαστεί ο δήμος, αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Με υποθετικές εκφράσεις ψήφισαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και όχι, με αποδείξεις. Γι’ αυτό και θύμιζε θεατρική φαρσοκωμωδία, στην οποία η πλειονότητα των δημοτικών στελεχών πήραν άριστα.

Πηγή: www.kefaloniatimes.gr