Θεόφιλος Μιχαλάτος: Η παράταξή μας θέλει την απλή αναλογική, υπάρχουν όμως ενστάσεις!

O επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς» Θεόφιλος Μιχαλάτος, βρέθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5, στην σειρά των εκπομπών για το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης 1».

Η παράταξη έχει εκφράσει την άποψή της και όπως είχε πει και στο Δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές.

Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, θέλει την απλή αναλογική, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ενστάσεις για τον «Κλεισθένη». Πάντως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ελπίζει η απλή αναλογική να βοηθήσει τα δημοτικά συμβούλια.

Σχετικά με το σπάσιμο των δήμων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι απόλυτη και θα πρέπει πριν την όποια αλλαγή να ακούσει τον κόσμο. Τέλος, τόνισε πως αν γίνουν αλλαγές ο κόσμος θα πρέπει να είναι ενήμερος και το υπουργείο να έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του. Αν σπάσουν οι δήμοι θα πρέπει να ενισχυθούν οι πόροι, επισήμανε.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν

«Η δημοτική περιουσία, είναι περιουσία πολλών εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε ο κος Μιχαλάτος μετά από σχετική ερώτηση του Δημήτρη Αλοϊζου , «και κάποτε οι δημότες πρέπει να μάθουν την περιουσία του Δήμου».

Αναφορά έγινε και στα νέα παιδιά, τα οποία δεν επιστρέφουν στον τόπο τους ή ακόμα χειρότερα εγκαταλείπουν τελείως την Ελλάδα. Ο κος Μιχαλάτος, χαρακτηριστικά είπε ότι η Κεφαλονιά σκοτώνει τα παιδιά της. «Δεν δίνονται ευκαιρίες. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα λαμπρά μυαλά.

Αναδημοσίευση από www.cosmos965.gr