Θεόφιλος Μιχαλάτος: Οι επόμενες κινήσεις & η αδιαφορία για τον Λυκούδη

Η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές έχει ξεκινήσει και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος είναι καθ’ όλα έτοιμος και αποφασισμένος για την αλλαγή της σελίδας στο Αργοστόλι. Η πρώτη κίνηση που έκανε είναι να στοχοποιήσει αποκλειστικά και μόνο τον Αλέξανδρο Παρίση, δήμαρχο Κεφαλονιάς για πολλά χρόνια και υπεύθυνο για την απαξίωση του νησιού.

“Για μας αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σημερινή κατάντια του τόπου μας είναι ο Αλέξανδρος Παρίσης, Επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής”, ανέφερε με κάθε επισημότητα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως, ξεκαθαρίζοντας ότι “είμαστε αποφασισμένοι να μην ανοίξουμε διάλογο και ειδικά με τον Αντιδήμαρχο Δ. Λυκούδη”.

Γιατί, όμως, έβγαλε εκτός κάδρου τον “κινητήριο μοχλό” της δημοτικής αρχής και αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, Διονύση Λυκούδη; Κατά πρώτο διότι, καλώς ή κακώς, ο δήμαρχος ονομάζεται Αλέξανδρος Παρίσης και τουλάχιστον, τυπικά ηγείται της δημοτικής αρχής. Κατά δεύτερο, επειδή ο αντιδήμαρχος δίνει μεγάλη μάχη για τη δημοτική του επιβίωση και λογικό είναι ότι θα προσπαθήσει να προκαλέσει, προκειμένου να πάρει πολιτικό μπόι.

Θεωρητικά οι θέσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης δεν θα ξεπερνούν τις πέντε και είναι απόλυτα λογικό ως Ληξουριώτης να αισθάνεται μια ανασφάλεια στο θέμα εκλογής του. Που αυξήθηκε σε σημαντικό βαθμό, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες, από τη στιγμή την οποία εξαγοράστηκε η εταιρία του απ’ αυτή του Γιώργου Θεοδόση. Ως εκ τούτου, οι “άναρθρες κραυγές” έχουν ως στόχο την υπερκέραση των εμποδίων, όπως είναι οι Κωνσταντάκης, Βανδώρος, Αννουσάκης, Κοκκόσης κ.α.

Στα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι στο συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου και η κατάθεση του ψηφοδελτίου προσδιορίζεται για τις 25 Απριλίου. Το όνομα του συνδυασμού, όπως είναι απόλυτα λογικό, αλλάζει διότι αφορούσε ευρύτερα την Κεφαλονιά, ενώ έχουν γίνει τρεις συγκεντρώσεις στο σπίτι του επικεφαλής ώστε να γνωστοποιηθούν οι βασικές αρχές και βέβαια το όραμα.

Η τελευταία, άλλωστε, συνάντηση έγινε πριν από λίγες ημέρες, όπου παρευρέθηκαν γύρω στα 40 στελέχη. Στην Αθήνα έχει, ήδη, ανοίξει γραφείο για τις ανάγκες των συμπατριωτών μας και ετοιμάζεται, ήδη και στο Αργοστόλι. 

Αντί επιλόγου, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος ανέφερε: “Ήταν αναμενόμενο ότι η Δημοτική Αρχή, μετά τα τραγικά αποτελέσματα γι΄αυτήν, της πρόσφατης δημοσκόπησης για τις εκλογές του Μαΐου, θα εξαπέλυε προσωπική επίθεση εναντίον μου. Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε με αναφορές στις μαύρες σελίδες της θητείας της (διαχείριση σπηλαίων – παραλιών, ηλεκτρονικό εισιτήριο, πρόσληψη εποχικού προσωπικού μέσω δημιουργίας  εταιρειών,  «αποικιοκρατικές» συμφωνίες με εργολάβους κα).

Αναδημοσιευση από www.kefaloniatimes.gr