Στην τελευταία του προεκλογική εμφάνιση ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Κλίθηκε να απαντήσει σε όλα όσα του προσάπτουν για την επιχειρηματικότητά του ακόμα και για την ήπια προεκλογική του εκστρατεία και το γεγονός ότι έχει πει πολλές φορές ότι δεν θέλει να διχάσει την κοινωνία και με αυτό ξεκίνησε.

Απάντησε λοιπόν, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του πέρασαν από κάθε σημείο του νησιού, άκουσαν τον κόσμο και είδαν την εγκατάλειψη. Έφτιαξαν πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφικτό. Η δημοτική αρχή Παρίση – Λυκούδη – όπως τόνισε – δεν έκανε το ίδιο γιατί σε κάθε μια περιοχή θα έπρεπε να λέει και μια δικαιολογία στους πολίτες. Ο κος Μιχαλάτος απαρίθμησε όλα τα προβλήματα ξεκινώντας από το λιμάνι του Πόρου, τον βιολογικό της Σκάλας και της Λειβαθούς, την πλατεία των Βλαχάτων, τις Λαϊκές Κατοικίες και κατέληξε στο ότι Δήμος Αργοστολίου δεν είναι μόνο η πλατεία. Μίλησε και για το κυκλοφοριακό που είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα αλλά και για τα κτήρια του δήμου που είναι αναξιοποίητα. Και κατέληξε «Η δημοτική αρχή δεν έχει να δώσει απαντήσει σε αυτά και θέλει να περάσει στον κόσμο ότι είμαι κάποιος κακοποιός που το έσκασε από την φυλακή και πως θέλω το κακό του τόπου μου. Με αυτό τον τρόπο με πολεμάνε».

Αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και τόνισε πως πλέον τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου είναι απέναντι στην παράταξη Παρίση και όλο το προεκλογικό διάστημα επετεύχθη ένας στόχος: να υπάρχουν στο δημοτικό συμβούλιο νέοι άνθρωποι, με φρέσκιες ιδέες και υπάρχουν 18 άτομα απέναντί του.

Το εργοστάσιο νερού έχει προκαλέσει πολλές συζητήσει και ο κος Μιχαλάτος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε αντίθετοι με έργα. Αντίθετοι είμαστε με το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου, καθώς θεωρούμε ότι θα μπορούσε να δουλέψει με πολύ λιγότερα έξοδα και όχι με 3,6 εκατομμύρια».

Άλλη μια κατηγορία προς το πρόσωπο του κου Μιχαλάτου είναι η μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει και απάντησε για μια ακόμα φορά τα εξής: «Όλες μου οι επιχειρήσεις είναι καθαρές. Δεν μπορούμε να διαιμονοποιούμε το ‘επιχειρείν’. Οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις βοηθούν στην ανάπτυξη ενός τόπου. Και στην άλλη πλευρά του δήμου υπάρχουν άτομα με επιχειρήσεις . Μόνο εγώ στοχοποιούμαι και κανένας άλλος. Προσπαθώ να προωθήσω τα τοπικά προϊόντα. Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να πηγαίνει μαζί με τον τουρισμό. Όσο και αν θέλουν να φοβίσουν τον κόσμο λέγοντας ότι είμαι επικίνδυνος δεν θα το καταφέρουν, είναι λάσπη».

Ο κος Μιχαλάτος απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν την ευκαιρία μετά από 9 χρόνια στον ίδιο και την παράταξή του και να τον κρίνουν. Θέλουν, όπως είπε, να φέρουν μια άλλη φιλοσοφία , αυτή της δημιουργικότητας, της εργατικότητας. «Όλοι θα δουλέψουμε, θα είμαστε ενωμένοι, θα είμαστε διαφορετικοί και καλύτεροι. Από την Δευτέρα κιόλας θα αφοσιωθώ “ψυχή τε και σώματι” στο δήμο»!

SHARE: