Θεόφιλος προς Δημ. Αρχή: Περνάτε ντούκου το θέμα το Κυλικείου!

Με καθυστέρηση μιάς σχεδόν ώρας ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς, παρουσία του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση και με οριακή πλειοψηφία, αφού οι προσπάθειες του προέδρου του Σώματος κ. Γεράσιμου Αλυσανδράτου και των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής να καλεστούν τηλεφωνικά οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας απέβη άκαρπη.

Τελικά το «παιχνίδι» το έσωσε η «Παράταξη Μιχαλάτου», και ο δ.σ. Διονύσης Μινέτος, ο οποίος παρότι είχε υποχρεώσεις και δεν θα ερχόταν στη συνεδρίαση, προσήλθε στον «Κέφαλο» και ξεκίνησε η συνεδρίαση.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ανέγνωσε την επιστολή παραίτησης από την Παράταξη «Ισχυρή Κεφαλονιά» του τοπικού συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου κ. Κώστα Διακάτου και την ανεξαρτητοποίησή του, ο οποίος, παρότι παρίστατο στη συνεδρίαση δεν δέχθηκε να τοποθετηθεί επ’ αυτού.

Ωστόσο, οι κ.κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος και Διονύσης Αραβαντινός ζήτησε να συζητηθεί το θέμα και να ενημερωθεί το Σώμα τι γίνεται με τη λειτουργία του Κυλικείου Δραπάνου:

Θ. Μιχαλάτος: «Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Διακάτος θίγει το θέμα λειτουργίας του Κυλικείου Δραπάνου. Το περνάνε έτσι αυτό; Το ξεπερνάμε»;

Δ. Αραβαντινός: «Ο κ. Διακάτος αφήνει ευθείες βολές για το Κυλικείο. Πρέπει να συζητήσουμε το θέμα και να πάρει θέση ο δήμαρχος»!

Γ. Αλυσανδράτος: «Ο κ. Διακάτος είναι εδώ, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να τοποθετηθεί για το θέμα και ο κ. δήμαρχος δεν θέλει απ’ αυτού να πει τίποτα. Εληξε το θέμα. Λείπει και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας και δεν δέχομαι να συζητηθεί. Εληξε».

Ο κ. Παρίσης παρακολουθούσε την εξέλιξη της συζήτησης χωρίς να συμμετέχει!

Εκτός ημερήσιας διάταξης ο δ.σ. κ. Γεράσιμος Δημητράτος (Ριζοσπάστες Ξανά!) έφερε στο Δ.Σ. προς συζήτηση και ψήφιση Ψήφισμα για τους Πλειστηριασμούς, με αφορμή τον προχθεσινό πλειστηριασμό (από το Μεσολόγγι) που απετράπη στο Αργοστόλι, μετά από κινητοποιήσεις που έγιναν.

Το θέμα συζητήθηκε και το Ψήφισμα της «Παράταξης Δημητράτου» με «κάποιες προσθήκες» ψηφίστηκε από το Σώμα, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης (Ν. Γκισγκίνης-Γ. Κουρούκλης).

  •  Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Σπήλαια

Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Σπήλαια Μελισσάνης και Δρογγαράτης το 2019 “κέντρισε” το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ . Σοφία Γαρμπή ενημέρωσε το Σώμα ότι ήρθε σε επαφή με το Μουσείο της Ακρόπολης και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τα οφέλη του, το οποίο, όπως είπε θα είναι 100% αποτελασματικό.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος θεωρεί και προβλέπει ότι η επιτυχία και αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δεν θα είναι πάνω από 60%.

Ολοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κάτι που έτσι κι αλλιώς και κατ’ επανάληψιν ζητούσαν επί 7 πλέον χρόνια από την Δημοτική Αρχή.

  • Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».
Δύο ενσταντανέ από το χθεσινό Δ.Σ. εδώ Θεόφιλος και Αραβαντινός
Ο δήμαρχος Αλ. Παρίσης
Αναδημοσίευση από www.kefalonianmandata.gr