Την πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη μετά την ανακοίνωση του συνδυασμού του «Δημοτική Συμπολιτεία» παραχώρησε την Τρίτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ. Μιχαλάτος μίλησε στο δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ρ/Σ IONIAN GALAXY , απαντώντας σε μια σειρά ζητημάτων γύρω από τη νέα παράταξη, τη δημοτική Αρχή Παρίση και τα προβλήματα της πόλης.

«Μεγάλο πρόβλημα το κυκλοφοριακό»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κυκλοφοριακό, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για ανυπαρξία μελέτης η οποία θα δώσει διέξοδο στο πρόβλημα.

«Εμείς δεν θα κινηθούμε όπως η Δημοτική Αρχή με φωτοβολίδες πριν τις εκλογές» ανέφερε σχολιάζοντας την εξαγγελία για νέο χώρο στάθμευσης πάνω από την πλατεία και συμπλήρωσε ότι το επιτελείο της παράταξης του μελετά το θέμα και το επόμενο διάστημα θα προτείνει λύσεις.

Για τα έργα ανάπλασης της Δημοτικής Αρχής Απαντώντας σε ερώτημα για τα έργα ανάπλασης υπογράμμισε : «Δεν έχουμε μηδενίσει τα έργα. Πολλά από αυτά τα έργα, τα είχαμε βάλει (και εμείς) στον προγραμματισμό μας» ανέφερε χωρίς όμως να παραλείψει να δείξει τη Δημοτική Αρχή για λανθασμένη τροποποίηση των αρχικών μελετών.

Αισιόδοξος για το «αύριο» – Το όραμα διαχείρισης του Δήμου

Ο κ. Μιχαλάτος εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το γεγονός ότι η παράταξη του θα είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή, και πρόσθεσε ότι  σύντομα θα παρουσιάσει το αναλυτικό πρόγραμμα της «Δημοτικής Συμπολιτείας».

«Δεν θα χωρίσουμε την κοινωνία, αλλά θα την ενώσουμε. Δεν θα συνεχίσουμε να είναι ο Δήμος μια κλειστή ομάδα, αλλά θα ανοίξουμε το Δήμο για όλους τους πολίτες» υποστήριξε , αναφερόμενος στο όραμά του για την «επόμενη μέρα».

Τα «σκοτεινά» ζητήματα του Παρίση

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα σκοτεινά ζητήματα , όπως η διαχείριση του ξενοδοχείου Συκεων Μπιτς στο Ξυλόκαστρο αλλά και η επιβολή προστίμου από το ΣΔΟΕ για κακοδιαχείριση στη Δημοτική παραλία του Πλατύ Γιαλού.

Οι διαφορές με τον Παρίση. – Τυπικά Δήμαρχος ο Παρίσης

«Είμαστε πολλοί διαφορετικοί. Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε το Δήμο και να τον παραδώσουμε σε άλλον. Εγώ θα είμαι μπροστά και μάχιμος, αλλά ισότιμα με τα άλλα μέλη της παράταξής μου, αλλά όχι να κάνω τυπικά τον Δήμαρχο.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης δεν ασκεί τα καθήκοντα του. Τυπικά είναι Δήμαρχος, ουσιαστικά άλλοι διοικούν το Δήμο.

Έκαναν το συμβούλιο αρένα

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος κατηγόρησε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή Παρίση ότι μετέτρεψε το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα, με τους δημοτικούς συμβούλους να φωνάζουν διαρκώς , μην επιδιώκοντας ουσιαστικά να λειτουργήσει το Σώμα.

«Εμάς δεν μας διακρίνει η έπαρση και η αλαζονεία. Είμαστε στο Συμβούλιο για να ακούμε με υπομονή. Δεν θεωρούμε ότι τα ξέρουμε όλα. Απεναντίας. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις» ανέφερε για τη στάση της παράταξης του στο Συμβούλιο.

Για την συμμετοχή του Γιώργου Τσιλιμιδού και άλλων στελεχών

Ο κ. Μιχαλάτος υπογράμμισε ότι η αναγκαιότητα να αλλάξει η παρούσα δημοτική αρχή συσπείρωσε πολιτικά πρόσωπα όπως ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός.

Οι δυνάμεις , με σκοπό την πολιτική αλλαγή, δεν πρέπει να ξεκινούν από το μηδέν υπογράμμισε αλλά να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές , ώστε να υπάρξει μια άλλη ημέρα για το Δήμο.

Για την ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών

«Τα εννιά χρόνια Παρίση, ο Πόρος δεν άξιζε να έχει δυο τουαλέτες στο Λιμάνι» διερωτήθηκε ο κ. Μιχαλάτος προσθέτοντας ότι όλα τα χρήματα που μπαίνουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προέρχονται από τον Πόρο και η περιοχή «δεν έχει αξιωθεί να έχει δυο τουαλέτες »

«Είμαστε εδώ με έμπειρα στελέχη με όρεξη. Με στελέχη άμεμπτα, τα οποία δεν έχουν κατηγορηθεί για τίποτε. Δεν θα κοιτάξουμε να βολέψουμε κάποιους».

Τα επόμενα 4 χρόνια θα αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα τα επαγγελματικά μας

Με στόχο να δείξει πόσο πιστεύει στην πολιτική αλλαγή για τον νέο Δήμο, ο κ.  Μιχαλάτος υποστήριξε ότι την επόμενη τετραετία θα παραμερίσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στη Διοίκηση του Δήμου.

«Θα αφοσιωθούμε στο Δήμο για να πούμε ότι και εμείς βάλαμε ένα λιθαράκι για το καλό του Δήμου μας» ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι είναι ευφάνταστα τα δημοσιεύματα για νέες επιχειρηματικές του δραστηριότητες το προσεχές διάστημα. «Έχω σχεδιάσει να αναστείλω κάθε (νέα) επαγγελματική δραστηριότητα και τα αντικείμενά μου να τα αναλάβουν άλλοι , και όλοι μαζί με την δυνατή ομάδα που έχουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο που θα μας στηρίξει.

Μας αντιμετωπίζουν σαν την επόμενη Δημοτική Αρχή

Κλείνοντας τη συνέντευξή , αφού προηγουμένως τόνισε ότι είναι καλό να στηριχθούν και οι νέοι του ψηφοδελτίου του, ανέφερε ότι ο κόσμος πλησιάζει τα στελέχη της «Δημοτικής Συμπολιτείας» , θεωρώντας ότι θα είναι η παράταξη που θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου, και τονίζοντας ότι περιμένει πολλά από την παράταξη. «Αυτό μας δίνει χαρά, δύναμη και αίσθημα ευθύνης να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μετά τις εκλογές» τόνισε.

Πηγή: www.inkefalonia.gr