Συνέντευξη στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννας Κουλουμπή στον Ionian Galaxy παραχώρησε ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ. Μιχαλάτος αρχικά ρωτήθηκε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την κακοκαιρία “Ελπίς” και τόνισε ότι η πολιτική προστασία του Δήμου είναι σε πλήρη ετοιμότητα και σε επικοινωνία με συνεργαζόμενους φορείς και υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί. Ευτυχώς σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της χώρας που πλήττεται απο σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό τα νησιά μας εκτός από δριμύ ψύχος δεν αντιμετώπισαν άλλη δυσκολία.

Στη συνέχεια μίλησε για το κυκλοφοριακό του Αργοστολίου τονίζοντας πως πρόκειται για ένα θέμα το οποίο η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αφήσει στην τύχη του. Η νέα δημοτική αρχή έχει προχωρήσει, όπως είπε, τις διαδικασίες (μελέτες, μετρήσεις κλπ) και οσονούπω θα ανοίξει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου διαβούλευση όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την κίνηση στην πρωτεύουσα του νησιού μας. Παράλληλα, τόνισε ότι θα προχωρήσει και η στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας, ακόμα και με δημοτικούς υπαλλήλους αν χρειαστεί, ενώ αναμένεται να επανέλθει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην παραλιακή οδό του Αργοστολίου.

Τέλος, έγινε αναφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και τένις στις παρυφές της πόλης. Ο κ. Μιχαλάτος τόνισε πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις χρειάζονται συντήρηση, κάτι που δεν φαίνεται να έχει γίνει για πολλά χρόνια με τα αποτελέσματα που είδαμε. Έχει προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τον εκσυγχρονισμό των εν λόγω εγκαταστάσεων ώστε να μπορούν οι δημότες να τις απολαμβάνουν στη συνέχεια με ασφάλεια

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκος Κουρκουμέλης: Τι λέει ο Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων για το τραγικό συμβάν με την νεκρή γυναίκα στο λιμάνι του Πόρου (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: 146 rapid test στο Αργοστόλι-Πόσα βγήκαν θετικά και σε ποιες ηλικίες-Άνοδος για τον δείκτη θετικότητας