Μια σοβαρή θεσμική εκτροπή σημειώθηκε χθες από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Γιάννα Κουλουμπή, η οποία «περιέφερε» όλο το απόγευμα τον Ευρωβουλευτή, Μανώλη Κεφαλογιάννη από τον Δήμαρχο μέχρι τον Μητροπολίτη και από Αντιπεριφερειάρχη μέχρι τους Πολύτεκνους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο είναι στην κορυφή, ακολουθεί ο Δήμαρχος και τρίτος θεσμικός είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου όταν πρόκειται για επίσκεψη θεσμικού πολιτικού παράγοντα σε έναν τόπο και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ο επικεφαλής της ομάδας των Ελλήνων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Αν ερχόταν ο Αρχιεπίσκοπος ή ο Πατριάρχης πρώτος στο πρωτόκολλο είναι ο Μητροπολίτης και πάει λέγοντας. Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κ. Κεφαλογιάννη να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα του Επιμελητηρίου και κατ΄επέκταση των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, προκειμένου να τα μεταφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο και γιατί όχι να συμβάλλει στη λύση τους. Ωστόσο, ο κ. Κεφαλογιάννης δεν βρήκε χρόνο να επισκεφτεί το Επιμελητήριο ή μάλλον, λόγω του ότι ήταν ζαλισμένος από το ταξίδι, δεν βρέθηκε δίπλα του η κα Κουλουμπή, που εκπροσωπεί ένα κόμμα που λέει ότι σε μερικούς μήνες θα είναι κυβέρνηση, να του πει ότι μετά τον Αντιπεριφεριάρχη και τον Δήμαρχο θα πρέπει να επισκεφτεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Η κα Κουλουμπή προτίμησε να… περιφέρει τον κ. Κεφαλογιάννη στους «κολλητούς» μόνο και μόνο για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Το Επιμελητήριο και ο πρόεδρός του δεν νομίζουμε ότι… χαλάστηκαν και πολύ που δεν τους επισκέφτηκε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αφού ξέρουν να προσπαθούν και να λύνουν προβλήματα, ωστόσο η τοπική Νέα Δημοκρατία και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ έπρεπε να κρατήσουν τα προσχήματα και να μην κατρακυλήσουν τουλάχιστον θεσμικά. Και εις ανώτερα κα Κουλουμπή…

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Αναδημοσίευση από www.efimeridakefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Κεφαλονιας “σπάει” – Ομως η ΝΔ βάζει απέναντι τους Κεφαλονίτες και τη λαϊκή απαίτηση όταν άλλα έπραττε και άλλα έλεγε πριν 5 χρόνια ακριβώς!
Επόμενο άρθροΤιμοθεατος καί Κατσούρης στην Πραγα-Προβολη των νησιών μας στην Τσεχική αγορά