Το Ληξούρι τίμησε τον Άγιο Παναγή (Παπά Μπασιά) (pics+videos)

Το Ληξούρι γιόρτασε και τίμησε για μια ακόμη χρονιά τον Άγιο Παναγή (Παπά Μπασιά), με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις. Σήμερα το απογευμα πραγματοποιηθηκε Ιερά Παράκληση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεωργίου και Κεφαλληνίας, κ.Δημητρίου, καθώς και πλήθος Ιερέων από Κεφαλονιά, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Θήβα, Καβάλα και Αγγλία.

Φέτος ήταν πολύ μεγάλη και η προσέλευση του κόσμου. Από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του νησιού μας ήρθε κόσμος για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο παναγή.

Με προπομπό την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, κατόπιν, πραγματοποιηθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου από τον Ναό του Αγίου Νικολάου Μηνιατάδων, με προορισμό το σπίτι του Αγίου Παναγή. Η Λιτανεία συνεχίστηκε περνώντας από την κεντρική πλατεία όπου και επέστρεψε στον Ναό του Αγίου Σπυριδωνος (Παπά Μπασιά).

Στην λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων συμμετείχαν, η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου όπως προαναφέραμε, μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης και της Αγίας Θέκλης, μαθητές του Πετριτσειου Γυμνασίου, αλλά και παιδιά από τον Βρεφονηπιακό σταθμό “το Καραβάκι”, το Λύκειο Ελληνίδων, παιδιά του ΚΔΑΠ “Στέγη”, ο ΠΣ «ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ», Σπουδαστές της Σχολής Εμποροπλοιαρχων Ιονίων Νήσων όπου και μετέφεραν την Εικόνα του Αγίου.

Εκ μέρους των τοπικών αρχών, παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ληξουρίου κ. Κατσιβέλης , ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ληξουρίου κ. Μαρκέτος, ο Δημοτικός Συμβουλος κ. Ηλ.Παρίσης, εκπρόσωποι του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και άνδρες της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Παλλικής.

Χρόνια Πολλά Ληξούρι. Χρόνια Πολλά σε όλους.

Αριστέα Χαριτάτου

                    

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr