Το “αέρα” που φώναξε ο Λυκούδης μέσα από τα χαρακώματα

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα, ευτυχισμένη και εξόχως επιμορφωτική προεκλογική περίοδο. Θα βγουν για ακόμα μια φορά τα “άπλυτα στη φόρα”, εμπάθειες αλλά και απωθημένα θα κάνουν την εμφάνισή τους, θα δούμε δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να τσακώνονται κι όλα αυτά για την εξουσία.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, όμως, μην εκπλαγείτε αν το σκηνικό αλλάξει άρδην. Αν δείτε αγκαλιασμένους τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, έτοιμοι να συγκυβερνήσουν. Παρενέργειες από το σύστημα της απλής αναλογικής, βλέπετε…

Το θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Ημερήσιος, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει έγγραφο – φωτιά από τους “Ράμπο” προς τη δημοτική αρχή, ζητώντας από τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες να τους παραδώσουν το φάκελο για το έργο ανάπλασης της πλατείας Βαλλιάνου, σίγουρα, δημιούργησε πανικό στον νυν δήμαρχο. Δεν είναι και λίγο εν μέσω προεκλογικής περιόδου να δημιουργούνται “σκιές”. Θα αναμέναμε, λοιπόν, το αυτονόητο: Απάντηση επί της ουσίας και με τα αποδεικτικά έγγραφα όλα στα φως.

Τι είδαμε όμως; Τον αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς, Διονύση Λυκούδη, να γράφει στο …facebook περί εξαγοράς ιστοσελίδων, υποψηφίων, ραδιοφώνων, με πρόθεση την …υποταγή της Κεφαλονιάς. Με “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”, δηλαδή… Είσαι αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης και το μόνο που έχεις να πεις είναι ότι “ο υπερήφανος λαός δεν υποτάσσεται, ούτε εξαγοράζεται, ούτε ξεγελιέται”; Λες και πρόκειται για εθνική γιορτή και ο ίδιος αναλαμβάνει να πει το μεγάλο …όχι.  

Και συνεχίζει ο Διονύσης Λυκούδης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών: “Ολάκερη η τοπική κοινωνία ξέρει τι συμβαίνει…” Δυστυχώς, κ. Λυκούδη, το πρόβλημα είναι ότι μεγάλο μέρος της κεφαλονίτικης κοινωνίας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και σ’ αυτό έπρεπε να συμβάλετε τα μάλα. Οι “Ράμπο” σας χτυπούν την πόρτα και σας ζητούν τα απαραίτητα έγγραφα για την ανάπλαση της πλατείας και εσείς φωνάζετε “αέρα”;

Απάντηση μέσω ακράδαντων στοιχείων χρειάζεται, κ. Λυκούδη και όχι “άναρθρες κραυγές”, αναζητώντας μέσα σ’ αυτές ένα “σωσίβιο” για τις δημοτικές εκλογές. Με “άναρθρες κραυγές”, ακραία λαϊκιστικό, ανεύθυνο και δημαγωγικό λόγο και αναρτήσεις στα social media δεν παράγεται πολιτική. Αντιθέτως, πολιτική παράγεται με διαφάνεια, με ξεκάθαρες και διαυγείς θέσεις και με έναν σοβαρό και υγιή διάλογο.