“Κράτος εν κράτει” μετατρεπόταν ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τον “Καλλικράτη”, ωστόσο, το νομοσχέδιο για τη διάσπαση του δήμου ανατρέπει το σκηνικό. Το “δίπολο” Παρίση, Μιχαλάτου από την προσεχή Πέμπτη θα “σπάσει” και η δύναμη τους θα “κομματιαστεί”, δεδομένου ότι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα προστεθούν νέα πρόσωπα.

Η αποδυνάμωση, εν τούτοις, έρχεται και στο δήμο Αργοστολίου, όπου θα εμφανιστούν νέες δυνάμεις (π.χ. Φόρτες), που θα ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά. Ο δήμαρχος, πλέον, δεν θα είναι κυβερνήτης, ένας μικρός πρωθυπουργός στην Κεφαλονιά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο του βουλευτή. 

Σύμφωνα με την τροπολογία οι δήμοι στο νησί είναι:

  • Δήμος Αργοστολίου με έδρα το Αργοστόλι, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες α.Αργοστολίου β. Ελειού– Προνών γ. Λειβαθούς και δ. Ομαλών. 
  • Δήμος Ληξουρίου με έδρα το Ληξούρι, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες Παλικής και Θηναίας. 
  • Δήμος Σάμης με έδρα τη Σάμη, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες α. Ερίσου, β.Πυλαρέων και γ.Σάμης. Στη δημοτική ενότητα Σάμης εντάσσεται και η Κοινότητα Αγίου Νικολάου της Δημοτικής Ενότητας Ελειού- Προνώναπό την οποία αποσπάται.
Αναδημοσιευση από www.kefaloniatimes.gr
Προηγούμενο άρθροΤέλος τα χάρτινα τιμολόγια – Ερχεται το «ηλεκτρονικό λογιστήριο» Τι είναι και πώς θα λειτουργούν τα e-τιμολόγια
Επόμενο άρθροΤώρα πλέον η Θηνιά μας ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ και ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο