Ο Αλέξανδρος Παρίσης είναι ο ηττημένος των δημοτικών εκλογών, έστω κι αν η διαφορά που είχε με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο ήταν κάπου στους 100 ψήφους.
Ο πρώην, πλέον, δήμαρχος είδε τη δημοτικότητά του σε όλη την Κεφαλονιά να κατακρημνίζεται κι αυτό ήταν εκ προοιμίου βέβαιο λόγω της απαξίωσης και του μηδενικού έργου που είχε σε όλες τις περιοχές, πλην του Αργοστολίου. Εξ ου και εμφανίστηκε βελτιωμένος στην πρωτεύουσα, ωστόσο, στην περιφέρεια καταψηφίστηκε.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης, όπως καταλαβαίνετε, θα αποτελέσει στο προσεχές χρονικό διάστημα παρελθόν για τον συνδυασμό λόγω τεσσάρων σοβαρών λόγων:

  • Για την παταγώδη αποτυχία να εκλεγεί, αν και διέθετε το μηχανισμό αλλά και τον “αέρα” της Νέας Δημοκρατίας, που “σάρωσε” στις Ευρωεκλογές.
  • Για τα χαμηλά ποσοστά που έλαβε η Ρόδη Κρατσα στην Κεφαλονιά και τα οποία δεν πέρασαν απαρατήρητα από τα υψηλά κλιμάκια του κόμματος.
  • Για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να συσπειρώσει τους Νεοδημοκράτες στο νησί, πολλοί από τους οποίους έφυγαν προς άλλους συνδυασμούς. Δεν τους έπεισε
  • Για τη μη εκλογή δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, πλην ίσως του Νίκου Ανουσάκη ο οποίος τα τελευταία χρόνια ανήκει στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

    Για την επόμενη μέρα του συνδυασμού θα γίνουν διεργασίες, ώστε να εκλεγεί ο επικεφαλής με τους δύο πόλους να εκφράζονται από τους Άγγελο Κωνσταντάκη και Νίκο Ανουσάκη... Δεν θα εκπλαγούμε, ωστόσο, αν παρουσιαστεί την τελευταία στιγμή και τρίτος πόλος…

Αναδημοσίευση από www.kefaloniatimes.gr