Τρομερές καταγγελίες Γκισγκίνη για τα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης

Φοβερά και τρομερά πράγματα κατάγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκισγκίνης κατά τη συζήτηση του διαγωνισμού για την εταιρεία που θα αναλάβει τις προσλήψεις στα σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης στην Οικονομική Επιτροπή προχθές 15 Μαΐου.

Τα κυριότερα σημεία των καταγγελιών Γκισγκίνη που σηκώνουν ακόμη και την επέμβαση του εισαγγελέα είναι

  •  Τα χρήματα που διατίθενται για την συντήρηση και την ασφάλεια των σπηλαίων είναι σχεδόν μηδενικά.
  •  Δεν μπήκε στους όρους διακήρυξης ότι ο ανάδοχος πρέπει να έχει προηγούμενη προϋπηρεσία γιατί η εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον (Σ.Σ.: Μία και μοναδική) δημιουργήθηκε πριν είκοσι εννιά μέρες, σε αντίθεση με πέρυσι που η προηγούμενη εταιρία που είχε προϋπηρεσία και το ζητούσατε στους όρους διακήρυξης.
  •  Είναι το επτασφράγιστο μυστικό της Δημοτικής Αρχής το πως κόβονται τα τιμολόγια για οκτώ χρόνια.
  •  Εχουν περάσει οκτώ χρόνια και πάμε στον ένατο με το σύστημα ακύρωσης των εισιτηρίων που σήμερα παραδέχεστε ότι έχει προβλήματα και θα το διορθώσετε του χρόνου που είναι η τελευταία χρονιά της δημοτικής περιόδου.
  •  Από την εταιρία που παίρνει σήμερα τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, ξανά τα ίδια, δεν σας εμπιστευόσαστε αφού δεν ανοίγετε το παιχνίδι σε άλλους.

Και η σημαντικότερη όλων καταγγελία ήλθε στο κλείσιμο της τοποθέτησης του Νίκου Γκισγκίνη:

«Σας το λέμε καθαρά είναι στημένα αυτά τα πράγματα από το συγκεκριμένο κύκλωμα το ίδιο, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, οι πολίτες που παίρνουν μεταγραφή από την μία εταιρία στην άλλη και πάντα οι ίδιοι την παίρνουνε, και το προσωπικό που είναι οι συγκεκριμένοι και έχουν έμμεση σχέση με την Δημοτική Αρχή, αυτή είναι η κατάσταση»!

Και όμως γι’ αυτές τις πρωτοφανείς καταγγελίες για μηδενική συντήρηση και ασφάλεια, για φωτογραφικό και στημένο διαγωνισμό από το «συγκεκριμένο κύκλωμα», για το σύστημα των εισιτηρίων, για τους ίδιους που παίρνουν κάθε χρόνο τις προσλήψεις, για τους ίδιους και τους ίδιους συγκεκριμένους που κάθε χρόνο προσλαμβάνονται, τουλάχιστον από την απόφαση (142/2018 με ΑΔΑ: 72Σ8ΩΕ5-ΦΥΦ) δεν προκύπτει ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ από την Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα την αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και τα μέλη Παπαναστασάτο Γεράσιμο, Κωνσταντάκη Αγγελο και Παπαδάτο Νικόλαο που ψήφισαν ως έχει την εισήγηση.

Ομως η σιωπή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι, αν όχι τίποτε άλλο, ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ!

Αυτό πάντως που προκαλεί πλήθος ερωτηματικών είναι η απουσία για άλλη μία φορά του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου (όπως επίσης και του Μάκη Δημητράτου).

Η Οικονομική Επιτροπή είναι η σημαντικότερη όλων Επιτροπή του Δήμου και τα θέματα που συζητούνται είναι καθοριστικά για το Δήμο και τους πολίτες. Γι’ αυτό και είναι ανεξήγητη η εμμονή του Μιχαλάτου να παραμένει μέλος και μονίμως να απουσιάζει… Γιατί αλήθεια δεν παραιτείται και να πάει κάποιος πιο συνεπής συνάδελφός του; Ή μήπως δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν ταιριάζει η πρόθεσή του να ξαναδιεκδικήσει το Δήμο με την συστηματική απουσία του από την Οικονομική Επιτροπή;

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε αυτούσια την τοποθέτηση Γκισγκίνη όπως καταγράφεται στην 142/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Εγκριση 1ου Πρακτικού του ηλεκτρονικού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου για «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ, ΛΙΜΝΟΣΠΗΛΑΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ και ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ»!

«Ενώ ο Δήμος εισπράττει ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες Ευρώ το χρόνο από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες των δύο σπηλαίων τα χρήματα που διατίθενται για την συντήρηση και την ασφάλεια είναι σχεδόν μηδενικά. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας που τα αναγνωρίζει αυτή η μελέτη των εκατό σελίδων, που τα είχατε κριμένα λόγω έλλειψης χρημάτων και αυτό το αποδεικνύει το τι προτεραιότητα έχουμε την ασφάλεια και την προώθηση των συγκεκριμένων άλλων συμφερόντων, δηλαδή των tour operator και του κακώς εννοούμενου τουρισμού.

Επίσης να επισημάνουμε ότι είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπήκε στους όρους διακήρυξης ότι ο ανάδοχος πρέπει να έχει προηγούμενη προϋπηρεσία γιατί η εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον δημιουργήθηκε πριν είκοσι εννιά μέρες , σε αντίθεση με πέρυσι που η προηγούμενη εταιρία που είχε προϋπηρεσία και το ζητούσατε στους όρους διακήρυξης.

Το σοβαρότερο όμως από όλα που θα μπορούσαμε να μιλάμε για χρόνια και θα το πούμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η εμπορική πολιτική που αρμόδια είναι η Οικονομική Επιτροπή που εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ όλα τα άλλα τα μελετάτε, δεν έχετε χαράξει μια εμπορική πολιτική δηλαδή για τα εισιτήρια- τα πακέτα που δίνονται στις εταιρίες και στα γραφεία τουρισμού (εννέα και ένα δώρο) και όλο αυτό το σύστημα να συνδυαστεί αυτή η πολιτική ανάμεσα στα δύο σπήλαια πως γίνονται εκπτώσεις, πως κόβονται τα τιμολόγια (αυτό για οκτώ χρόνια είναι το επτασφράγιστο μυστικό της Δημοτικής Αρχής).

Ενα δεύτερο θέμα που δεν το συζητήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που τοποθετήθηκαν οι άλλες παρατάξεις έχει σχέση με το σύστημα ακύρωσης των εισιτηρίων. Εδώ εσείς είχατε κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο μια τρομερή παρουσίαση, μια ολόκληρη θεατρική παράσταση πως είχατε το καλύτερο σύστημα ακύρωσης εισιτηρίων που υπάρχει, τώρα το αναιρείτε εκ του αποτελέσματος, εφόσον λέτε ότι θα βάλετε καινούργιο για να λύσετε τα προβλήματα που έχετε, άρα αυτό που είχατε ήταν λάθος και παρουσιάστηκε μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Αυτό δε θα γίνει του χρόνου, δηλαδή την τελευταία χρονιά της περιόδου αυτής που διανύουμε και την λήξη της Δημοτικής Αρχής. Αυτό είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου εφόσον έχουν περάσει οκτώ χρόνια και πάμε στον ένατο πότε θα γίνει και αν θα γίνει. Αρα λοιπόν υπήρχαν τρόποι να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Είχαν αναφερθεί και εδώ πέρα αλλά ήταν επιλογή σας συνολικά και την ευθύνη την φέρετε ευτυχώς ή δυστυχώς όλοι γιαυτό που έχει συμβεί με τα σπήλαια.

Εμείς το έχουμε πει και φαίνεται αυτό από τη εταιρία που παίρνει σήμερα τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, ξανά τα ίδια, δεν εμπιστευόσαστε και δεν ανοίγετε το παιχνίδι σε άλλους.

Σας το λέμε καθαρά είναι στημένα αυτά τα πράγματα από το συγκεκριμένο κύκλωμα το ίδιο -ο συγκεκριμένος υπάλληλος- οι πολίτες που παίρνουν μεταγραφή από την μία εταιρία στην άλλη και πάντα οι ίδιοι την παίρνουνε, και το προσωπικό που είναι, που είναι οι συγκεκριμένοι και έχουν έμμεση σχέση με την Δημοτική Αρχή, αυτή είναι η κατάσταση.

Εμείς λοιπόν δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτές τις επιλογές το καταψηφίζουμε και θα το αναδείξουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο και αλλού».

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr

Το Σπήλαιο της Μελισσάνης
Το Σπήλαιο της Δρογκαράτης