Κύριε Αρβανιτάκη

Σε σημερινό σας ρεπορτάζ με τίτλο «Αλαλούμ στο κλειστό για τις ώρες προπόνησης Αθλητικών σωματείων. Ο Κωσταντάκης έβγαλε το φίδι από την τρύπα» η πληροφόρηση σας είναι ελλιπής και δεν αποδίδεται η αλήθεια.

Ο νόμιμος διαχειριστής των αθλητικών χώρων είναι το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΚΕ.

Στο μεταβατικό αυτό στάδιο που επίκειται η αντικατάσταση του λόγω αλλαγής της Δημοτικής Αρχής συσσωρεύονται θέματα που απαιτούν άμεση διευθέτηση και το  απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο δεν επιλαμβάνεται, χωρίς να έχει αποτραπεί για αυτό. Ένα τέτοιο ήταν και η διάθεση του κλειστού γυμναστηρίου στα σωματεία που ζητούσαν τη χρήση του άμεσα, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκα πέραν των σωματείων και υπηρεσιακά με το ερώτημα τι να κάνουμε;

Ανέλαβα πρωτοβουλία να δώσω προσωρινή συναινετική λύση μεταξύ των σωματείων για τις ώρες χρήσης του κλειστού από το καθένα,  μέχρις ότου υπάρξει νέα διοίκηση στην ΚΕΔΗΚΕ και ληφθεί οριστική απόφαση.

Το θέμα όπως γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι εξελίχθηκε σε αδύνατο για συναινετική λύση αφού διαταράχθηκε η περσινή ισορροπία λόγω της παρουσίας νέου σωματείου με συνέπεια την ανεπάρκεια διαθέσιμων ωρών.

Οι διάφορες λύσεις που πρότεινα δεν έγιναν αποδεκτές λόγω μεγάλων σωματειακών αντιθέσεων.
Όταν δεν υπάρχει συναίνεση υπάρχει απόφαση την οποία έπρεπε να λάβει αυτός που έχει την θεσμική αρμοδιότητα. Εάν την είχα θα το είχα πράξει προ πολλού.

Ζήτησα πιεστικά από τον κ. Κωσταντάκη να συγκαλέσει το  απερχόμενο Δ.Σ της ΚΕΔΗΚΕ να πάρει απόφαση είτε συναινούν είτε όχι τα σωματεία αφού μόνο αυτό νομιμοποιείτο για λύση της εκκρεμότητας, επισημαίνοντας του ότι σε διαφορετική περίπτωση το γήπεδο μπάσκετ θα έκλεινε με τις όποιες κοινωνικές συνέπειες λόγω μη ύπαρξης προγράμματος και κινδύνου συρράξεων.
Αφού εξέτασε μέσω της αποκεντρωμένης διοίκησης εάν έχει δικαιοδοσία ακόμη ως απερχόμενη διοίκηση, έπραξε το αυτονόητο να πάρει προσωρινή απόφαση έως 27/10 για τις ώρες διάθεσης του γηπέδου.

Φιλικά
Γιώργος Τσιλιμιδός

Αναδημοσίευση από www.ekefalonia.gr