Συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9

Ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ληξούρι – Παλική, Δράση – Προοπτική» του Διονύση Αραβαντινού, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Inkefalonia 103,9 και μίλησε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Ο κ. Θεοφιλάτος αρχικά τόνισε πως: «Ελπίζουμε να ξαναφτιάξουμε γρήγορα ένα Ληξούρι, όπως το θέλουμε, όπως το έχουμε ονειρευτεί. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην πόλη έχει γίνει τραγική».

Μιλώντας για το παρελθόν του δήλωσε: «Έφυγα από την Δημοτική Αρχή οικιοθελώς, όντας αντιδήμαρχος, δεν εκδιώχτηκα όπως κάποιοι εντέχνως θέλουν να λένε. Έφυγα από Θυμό. Θύμωσα γιατί είδα ότι από την Δημοτική Αρχή δεν υπήρχε σεβασμός ούτε προς το πρόσωπό μου, ούτε προς τον τόπο μου το Ληξούρι. Αποχώρησα γιατί είδαν πράγματα και καταστάσεις που δεν μου επέτρεπαν να παραμείνω. Απαξίωσαν και χλεύασαν τις προτάσεις μου για το Ληξούρι. Ένιωσα την εγκατάλειψη της περιοχής μου. Πλέον δεν μιλάμε με τον Αλέξανδρο Παρίση. Διαφωνούμε ριζικά. Κάποιοι άλλοι επέστρεψαν στον Παρίση και είναι δική τους επιλογή. Αλλά πρέπει να πουν στον κόσμο γιατί έφυγαν αρχικά από την παράταξη του Παρίση».

Για την κατάσταση στην Παλική: «Μια βόλτα να περάσει από το Ληξούρι και γενικότερα την Παλική, είναι μια θλίψη σκέτη. Πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς δεν έχει γίνει τίποτα στην πόλη. Μέρος της ευθύνης έχει η Δημοτική Αρχή Παρίση. Το Μουσείο, το Δημαρχείο, το Θέατρο του Ληξουρίου, έχουν μείνει έτσι όπως το άφησε ο σεισμός και εγώ δεν το συγχωρώ αυτό. Κατεβαίνω λοιπόν με τον Διονύση Αραβαντινό και διεκδικούμε την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Υπάρχει μία μεγάλη δυσλειτουργία στο Ληξούρι που την προκάλεσε η Δημοτική Αρχή. Πιστεύω πραγματικά στην αυτοδιοίκηση με τους δικούς της πόρους, που θα μπορεί να διαχειρίζεται την μοίρα της. Σήμερα είναι η ετεροδιοίκηση».

Για την πρόταση του για το Ληξούρι: «Το Λιμάνι του Ληξουρίου είναι Πύλη ζωής και εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Μπαστούνι στο Ληξούρι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής μας. Το Ληξούρι θυμώνει όταν βλέπει όλα αυτά τα πλοία να περνούν και να μην φτάνουν οι τουρίστες τους στο Ληξούρι.

Η Δημοτική Αρχή του Διονύση Αραβαντινού δεσμεύεται ότι στο τέρμα του Πόρτο και μετά από μελέτη φυσικά θα γίνει μία προέκταση 50 μέτρων και με ένα άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου να δεσπόζει να φτιαχτεί εκεί ένας χώρος να δένουν τα Κρουαζιερόπλοια. Η πόλη του Ληξουρίου έχει ανάγκη από οικονομική ανάπτυξη».

«Ο Αραβαντινός είναι ένα πανέξυπνος άνθρωπος που ξέρει να ακούει»

Για τον επικεφαλής της παράταξής του και υποψήφιο Δήμαρχο Διονύση Αραβαντινό: «Έχουμε ιδέες, έχουμε όραμα και σε κρίσιμους τομείς επιλέγουμε την συναίνεση. Ο Διονύσης Αραβαντινός έχει ένα μεγάλο προσόν. Ακούει! Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, επικοινωνιακός, που δεν κρατάει κακίες, ούτε είναι εμπαθής. Ο Δήμαρχος χρειάζεται να ακούει, να βλέπει πια είναι τα πιο κρίσιμα ζητήματα για την πόλη του».

Ο κ. Θεοφιλάτος μίλησε επίσης για το ΤΕΙ Ληξουρίου και την αναβάθμιση του σε Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κρούοντας ωστόσο τον κώδωνα του κινδύνου, ότι πλέον με την νέα ειδικότητα της Εθνομουσικολογίας, θα υπάρχει μεγάλο ζήτημα να συγκεντρώσει φοιτητές κάτι που θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την πόλη του Ληξουρίου. Το Ληξούρι χρωστάει σε όλους μια απάντηση. Θα ζητήσουμε τις ευθύνες γιατί έχουν εφησυχαστεί όλοι».

Πηγή: www.inkefalonia.gr