ΒΑΡYΤΙΜΗ ΠΛΑΚEΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΦΑΛΟΝIΤΗ ΓΙΑΤΡO-Κορυφαία αναγνώριση στο Νίκο Ραζή

Κορυφαία ηθική αναγνώριση για τον Κεφαλονίτη γιατρό Νίκο Χ. Ραζή, ήταν η βράβευσή του, συνοδευομένη από βαρύτιμη πλακέτα, που έγινε στο (γεμάτο από κόσμο) μεγάλο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Αθηνών 12 Μαΐου 1018, κατά την Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ενωσης Γενικής Ιατρικής.

Οπως αναγράφεται σε αυτήν, η διάκριση αποδόθηκε ομόφωνα «για την προσφορά του στη Γενική/Οικογενειακή Ιατρική και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Στην ουσιαστική και μεστή σχετική εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δρ Ανάργυρος Μαριόλης αναφέρθηκε στην πολυετή πορεία της Ειδικότητας και στα μεγάλα επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί έως σήμερα και στάθηκε στην συμβολή του γιατρού Ραζή (που συγκαταλέγεται στην 1η σειρά των γιατρών που έλαβαν μετά από εκπαίδευση και εξετάσεις την Ειδικότητα στην Ελλάδα) στο Επιστημονικό – Ανθρωπιστικό και Κοινωνικό τομέα.

Στην αντιφώνησή του ο Ν. Ραζής, σαφώς συγκινημένος, ευχαρίστησε όλες και όλους για την κορυφαία αυτή διάκριση, την οποία και αφιέρωσε στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του και τόνισε ότι όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του, θα συνεχίσει ανιδιοτελώς να προσφέρει στην Ιατρική Επιστήμη, προς όφελος των νέων συναδέλφων και γενικότερα των πολιτών.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί, ότι από το 1997 που ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής έως και σήμερα, μόλις τρία (3) άτομα έχουν λάβει (Πανελλαδικά) αντίστοιχη διάκριση.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr