Με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η πρόεδρος Βάσω Βουτσινά, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να αναφέρει εκ νέου τα προβλήματα του νοσοκομείου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.

Η κα Βουτσινά ξεκίνησε τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. «Νοσηλεύτριες κάνουν συνεχόμενες βάρδιες, δεν παίρνουν ρεπό και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει άδεια. Όλα αυτά οδηγούν σε προβλήματα είτε οικογενειακής φύσεως είτε ακόμα και ψυχικής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της.

Επιπρόσθετα η κα Βουτσινά αναφέρθηκε και σε θέματα ασφάλειας. Όπως είπε στο νοσοκομείο δεν υπάρχει φύλαξη. Αποτέλεσμα να μπαίνει όποιος θέλει και να καταλαμβάνει χώρους του νοσοκομείου για το οτιδήποτε, ενώ επισήμανε ότι έχουν παρατηρηθεί και περιστατικά ακραία, ακόμα και επιθέσεων (σεξουαλικών). Μια έκρυθμη κατάσταση που δεν φαίνεται να βελτιώνεται.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ενώ όλα αυτά έχουν αναφερθεί στην διοίκηση του νοσοκομείου πολλές φορές, απάντηση ουσιαστική δεν έχουν πάρει.

Ακούστε τα όσα ενδιαφέροντα ανέφερε η κα Βάσω Βουτσινά.

Αναδημοσίευση από www.965.gr