«Βράζει» η Πεσσάδα από την έλλειψη υποδομών στο λιμάνι!

Χωρίς καντίνα, χωρίς τουαλέτες, χωρίς να μπορούν να αγοράσουν… ένα μπουκάλι νερό οι τουρίστες που καθημερινά επισκέπτονται το λιμάνι!

«Βράζει» φέτος η Πεσσάδα, όχι όμως από την… ζέστη!

«Βράζει», διότι οι κάτοικοί της, βλέπουν το λιμάνι της, να μην είναι καθόλου λειτουργικό. «Βράζει» διότι δεν έχει τις υποδομές να υποδεχθεί τους τουρίστες που καθημερινά επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται από στο καραβάκι με προορισμό την Ζάκυνθο.

Τα ζητήματα πολλά… Η καντίνα κλειστή! Τουαλέτες δεν υπάρχουν ή αυτές που υπάρχουν είναι «χωμένες» πίσω από την καντίνα είναι και αυτές κλειστές, ελέω της κλειστής καντίνας!

Πίσω από τους θάμνους και σε σημεία σε κοινή θέα ακαθαρσίες και περιττώματα , καθώς – δυστυχώς – αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν δεν υπάρχουν τουαλέτες και δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να τα .. . κάνει πάνω του!

Επί της ουσίας, δηλαδή, οι κάτοικοι ζητούν το λιμάνι, να είναι λιμάνι ως προς τις απαραίτητες υποδομές του!

Τι πιο λογικό δηλαδή… Να υπάρχει δηλαδή μία τουαλέτα σε σημείο που θα φαίνεται μέσα στο λιμάνι, να υπάρχει μία καντίνα (κινητή ακόμα εαν ο Δήμος δεν είναι ικανός να βρει μία λύση με την υπάρχουσα, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι που θα τύχει να βρεθούν εκεί, να έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα μπουκάλι νερό να πιούν.

Και φυσικά, το λιμάνι της Πεσσάδας να είναι καθαρό! Και όχι περιστασιακά καθαρό, τώρα αυτές τις μέρες που «σηκώθηκε» στην δημοσιότητα από τους κατοίκους το θέμα, αλλά σταθερά καθαρό.

Με υπάλληλο που θα επιφορτιστεί την καθαριότητα μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν. Είναι δύσκολα πράγματα αυτά για την Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο; Είναι Πυρηνική Φυσική; Μάλλον όχι, οπότε για να μην φτάσουν οι κάτοικοι να εξαντλήσουν την υπομονή τους και προβούν σε κινητοποιήσεις (ήδη το σκέφτονται έντονα), καλό θα είναι κάποιος να τους ακούσει και να τους βοηθήσει.

Να βρεθεί μία λύση, μόνιμη & νόμιμη…

Γιατί δεν θα βοηθήσει μόνο αυτούς τους ανθρώπους που επιδιώκουν το καλύτερο τια τον τόπο τους, θα βοηθήσει και τον τουρισμό της Κεφαλονιάς.

Γιατί η Πεσσάδα είναι «πύλη» και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε και να την φροντίζουμε!

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω, η τουαλέτα που είναι κλειστεί και για να την ανακαλύψει κάποιος πρέπει να έχει ικανότητες … Ηρακλή Πουαρό!

Πηγή: www.inkefalonia.gr