Ξεκίνησε η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη την καλοκαιρινή εκστρατεία.

Στον υπέροχο κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης ξεκίνησε σήμερα η καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018. Ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η Εθνική Βιβλιοθήκη της χώρας μας σε συνεργασία με 148 Βιβλιοθήκες ανά την χώρα.

Έτσι λοιπόν σήμερα το απόγευμα παιδιά ηλικίας 4-14 είχαν θέμα… Το θέμα του καλοκαιριού “αγαπημένα δεδομένα, παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο”…. Πολλά τα δεδομένα, γεμάτες τρέξιμο, παιχνίδι, αναζητήσεις οι δράσεις των παιδιών. Μα το σημαντικότερο είναι η μάθηση που έρχεται μέσα από τις δράσεις αυτές. Διότι με το φετινό θέμα της καλοκαιρινής εκστρατείας τα παιδιά θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο. Αχ αυτό το διαδίκτυο…. Κολλητική ασθένεια της σύγχρονης εποχής….

Μα για κάποια παιδιά υπάρχει το κρυφτό, το κυνηγητό, το τραγούδι και τόσες υπέροχες δημιουργικές στιγμές εκτός διαδικτύου.

Θα γίνουν ερευνητές και θα ανακαλύψουν την καθημερινότητα τους αλλιώς, με την καθοδήγηση των εθελοντριών εκπαιδευτικών. Δασκάλες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Ληξουριού καθοδηγούν τα παιδιά και γίνονται και οι ίδιες παιδιά. Μετρούν, καταγράφουν, ψάχνουν γύρω τους, στην φύση και στους συνανθρώπους τους.

Με σύντομο καλοσώρισμα από το μέλος της Ιακωβατείου κα Λίζα Αβλιχου και ενημέρωση, κατόπιν από την κα Άννα Συνοδινού-Καμήλου ξεκίνησε η πρώτη δράση στην Ιακωβάτειο.

Με τις αγαπημένες Δασκάλες μικρών και μεγάλων παιδιών ξεκίνησε το παιχνίδι. Ψάξιμο… Τα παιδιά έπρεπε να βρουν 21 αντικείμενα που ήταν κρυμμένα στον Κήπο της Ιακωβατείου. Με λίγη βοήθεια τα βρήκαν όλα και τα τοποθέτησαν σε σειρά στα πέτρινα σκαλιά του Κήπου.

Το τελευταίο αντικείμενο ήταν ένα προικοσύμφωνο το οποίο διάβασε η κα Ελευθερία Αρακλησιάνου. 

Αλήθεια εσείς με τέτοια προίκα θα δεχόσαστε την νύφη;;; 

Σε λίγο που θα προστεθεί το βίντεο θα καταλάβετε….

Η Βιβλιοθήκη μας θέλει παιδιά… Φέρτε τα παιδιά σας στις καλοκαιρινές δράσεις και δώστε ζωή σε ένα υπέροχο και αρχοντικό Κήπο.

Αριστέα Χαριτάτου

      

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr