Ξεκίνησε την Σχολική της χρονιά η Ένωση ΑμεΑ “Υπερίων” (pics)

Με την τέλεση του Αγιασμού από τον π. Χαράλαμπο Μαρκέτο, ξεκίνησε την Σχολική της χρονιά η Ένωση ΑμεΑ “Υπερίων”. Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία σε μιά λιτή και μικρή εκδήλωση η Πρόεδρος του ‘Υπερίων”, το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κέντρου, πριν λίγη ώρα πραγματοποιηθηκε ο Αγιασμός.

Η Πρόεδρος κα Μαροπούλου-Ζαφειράτου τόνισε για ακόμα μιά φορά την αναγκαιότητα μιάς στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης η οποία θα φιλοξενεί 7-10 άτομα με αναπηρία τα οποία είναι ορφανά από γονείς. “Όπως το κτήριο Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου φιλοξενεί την τρίτη ηλικία, έτσι είναι αναγκαίο να βρεθεί μιά στέγη για να φιλοξενήσει και τα ορφανά από γονείς άτομα με αναπηρία, καθώς τα περισσότερα είναι νεαρής σχετικά ηλικίας”.

Η Πρόεδρος ζήτησε και την στήριξη της Εκκλησίας στην εύρεση και παραχώρηση ενός κτηρίου.

Ο π. Μαρκέτος, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στον “Υπερίωνα”, έκανε αναφορά για την Εκκλησιαστική περιουσία η οποία αντί να αξιοποιηθεί, έχει καταπατηθεί από κτηνοτρόφους. “Στην Κεφαλονιά η Εκκλησία έχει μεγάλη περιουσία και θα μπορούσε με την συνδρομή του Μητροπολίτη μας να παραχωρηθεί αν όχι ένα κτήριο, τουλάχιστον ένα οικόπεδο στον “Υπερίων” έτσι ώστε να φτιαχτεί η στέγη υποστηριζόμενη διαβίωσης”.

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr