Χαμόγελα, μετά από καιρό, για το πρόγραμμα «Ελευθερία» στην Κεφαλονιά. Μέσα σε 1,5 μήνα οι συμπολίτες μας που έσπευσαν να κάνουν τη τρίτη δόση ξεπέρασαν τους 5 χιλιάδες.

Το ενθαρρυντικό είναι, ότι και τα ραντεβού που είναι κλεισμένα, για την αναμνηστική δόση, ξεπερνούν τα 2.500 το επόμενο διάστημα.

Συνολικά, στην Κεφαλονιά έχουν πραγματοποιηθεί 49.479 εμβολιασμοί. Έστω και μία φορά έχουν εμβολιαστεί 25.020 συμπολίτες μας, ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις 24.231 άτομα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μετά από μελέτη της εταιρείας Pfizer, η οποία έγινε σε 5.000 άτομα, τονίζουν ότι μόνον 6 άτομα νόσησαν από αυτούς που είχαν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ από την ομάδα αυτών που δεν είχαν κάνει καμία δόση εμβολίου νόσησαν 123 άτομα.

Όσον αφορά την πιο σοβαρή παρενέργεια, της περικαρδίτιδας-μυοκαρδίτιδας, αυτή εμφανίστηκε -σύμφωνα με άλλα στοιχεία- σε δύο άτομα, σε ένα εκατομμύριο εμβολιασμένων.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, η τρίτη δόση του εμβολίου έχει συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού και στη μείωση των κρουσμάτων, όπως έχει φανεί σε άλλες χώρες.

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία για το τοπικό ποδόσφαιρο-Πρώτη φορά 2 αθλητές του νησιού σε διεθνές τουρνουά (εικόνες)
Επόμενο άρθροΠέθανε από κορωνοϊό γνωστός έμπορος αυτοκινήτων