Μεγάλες στιγμές έζησε σήμερα το κτήριο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, όπου πάνω από 300 άτομα παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας για το 2019 και άκουσαν τον απολογισμό από τον πρόεδρο, Σταύρο Σπαθή, στον έναν χρόνο που βρίσκεται στην διοίκηση.
Σύσσωμο σχεδόν βρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, πέρα ελάχιστων εξαιρέσεων, ενώ επαγγελματίες από κάθε μέρος της Κεφαλονιάς έδωσαν το παρών, σε μια εκδήλωση που η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μια εκδήλωση που ξεκίνησε με τον απολογισμό του προέδρου, Σταύρου Σπαθή, ο οποίος μπορεί να μην χαρίστηκε σε κανέναν, ωστόσο, έδωσε το χέρι του για συνεργασίες κυρίως στον Δήμο, την Περιφέρεια και την Βουλευτή των νησιών μας. Το 2018 ήταν ένας χρόνος… γεμάτος για το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, αφού πολλοί από τους παραβρισκόμενους παραδέχθηκαν ότι αυτά που έγιναν την χρονιά που μας πέρασε ίσως να μην έχουν γίνει για ολόκληρες δεκαετίες. Ο κ. Σπαθής τόνισε την εξωστρέφεια του Επιμελητηρίου, αφού τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη του Δ.Σ. έδιναν δυναμικό παρόν και είχαν λόγο σε εκδηλώσεις εκτός Κεφαλονιάς, που αφορούσαν το μέλλον των επαγγελματιών. Στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, στο Διεθνές Επιμελητήριο, στο Περιφερειακό Επιμελητήριο και στα Νησιωτικά Επιμελητήρια. Ο κ. Σπαθής δεν έκρυψε την πικρία του για κάποιους που βλέπουν το Επιμελητήριο ως πολιτικό αντίπαλο και το λοιδορούν. «Το Επιμελητήριο δεν σταματάει εδώ, είμαστε ακόμη στην αρχή και μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα. Δέκα ικανοί άνθρωποι παράγουν καλύτερο αποτέλεσμα από τον έναν όταν συνεργαστούν», ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Σπαθής.

Πολλοί πρώην, νυν και επόμενοι βρέθηκαν σήμερα στην γιορτή του Επιμελητηρίου, με κάποιους από αυτούς να παίρνουν τον λόγο. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Δημάρχου ή έστω κάποιου Αντιδημάρχου, αφού τον Δήμο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης, σηκώνοντας το γάντι και μιλώντας για λάθη και πολιτικές αντιπαλότητες, που όπως τόνισε πρέπει να μείνουν στην άκρη για το καλό της Κεφαλονιάς. Μίλησαν ακόμη η Βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας που τόνισε τη συνεργασία Περιφέρειας-Επιμελητηρίου αναφορικά με την διεκδίκηση και άλλων Γαλάζιων Σημαιών και ταυτόχρονα τόνισε ότι το Επιμελητήριο απογείωσε τις Εκθέσεις κεφαλονίτικων προϊόντων στο εξωτερικό (Πολωνία, Ρουμανία). Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος έκανε και αυτός λόγο για συνεργασίες, ενώ χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό ο πρώην πρόεδρος και επίτιμος του Επιμελητηρίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος. Μικρό χαιρετισμό έκαναν ακόμη ο Διονύσης Περδίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τα προβλήματα της Παλλικής, ο Βασίλης Ρουχωτάς, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, η Ρόδη Κράτσα και ο Παύλος Παπαδάτος.
Ένας Κεφαλλονίτης, ο οποίος διαπρέπει εκτός Κεφαλονιάς είναι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Γιάννης Βουτσινάς, παρά το γεγονός ότι ήθελε πάρα πολύ να βρίσκεται στο Αργοστόλι τελικά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, έστειλε επιστολή, η οποία ανέφερε: «Η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη δεν μου επέτρεψε να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, στη γενέτειρά μου, στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Ως Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά στηρίζουμε την άοκνη προσπάθεια του φίλου προέδρου, Σταύρου Σπαθή και των συνεργατών του να αναδεικνύει το Επιμελητήριο και το νησί μας. Ευχόμαστε με ιδιαίτερη ζεστασιά από τον Πειραιά να συνεχίσετε να λειτουργείτε με τον ίδιο δυναμικό τρόπο. Σας συγχαίρουμε, διότι σε κάθε βήμα δημιουργείτε τις προϋποθέσεις και αξιοποιείτε τις ευκαιρίες, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί η κάθε επιχειρηματική οντότητα και ο κάθε επαγγελματίας των όμορφων νησιών μας. Εύχομαι σε όλους και στον καθένα χωριστά το 2019 να αποτελέσει την αρχή μιας νέας επιτυχημένης επαγγελματικής δραστηριότητας. Καλή συνέχεια στη θετική διαδρομή σας πατριώτες. Καλή συνέχεια στο έργο σου πρόεδρε, Σταύρο Σπαθή, θα είμαι πάντα δίπλα σου».
Επιστολή έστειλε και ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρίας, IONIAN GROUP, συμπατριώτης μας, Γιάννης Πυλαρινός, που ανέφερε: «Ένα απρόοπτο πρόβλημα υγείας μέλους της οικογένειάς μου καθιστά αδύνατη την παρουσία μου στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου σας, μια παρουσία που ήταν προγραμματισμένη μετά την πρόσκληση που μας στείλατε. Ως εκπρόσωπος της IONIAN GROUP θέλω να μεταφέρω τις ευχές του προέδρου, των μελών και των εργαζομένων της εταιρίας στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης. Η IONIAN GROUP, μετά την επανέναρξη της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, που θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας με το ανακαινισμένο και αγαπημένο πλοίο «Ανδρέας Κάλβος», δείχνει για ακόμη μια φορά το αίσθημα ευθύνης προς τους επαγγελματίες των νησιών μας. Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σε όλους, δημιουργικότητα και δυναμισμό στο έργο του προέδρου, Σταύρου Σπαθή και των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης».
Τις ευχές τους μέσω μηνυμάτων έστειλαν στο Επιμελητήριό μας πρόεδροι από άλλα Επιμελητήρια της χώρας, που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν. Οι χαιρετισμοί και οι ευχές έρχονται από:
Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Παύλο Ραβάνη, πρόεδρο Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Μιχάλη Ζορπίδη, πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
Πλάτωνα Μαρλαφέκα, πρόεδρο Επιμελητηρίου Αχαΐας
Φώτη Δαμούλο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Αργολίδας
Μανώλη Αλιφιεράκη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Ηρακλείου
Ανδριανό Μιχάλαρο, πρόεδρο Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς
Παντελή Λεγάτο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Χίου
Χρήστο Μέγκλα, πρόεδρο Επιμελητηρίου Σερρών
Νικόλαο Αγγελίδη, πρόεδρο Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης
Φώτη Κόττη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Ζακύνθου
Παύλο Τονικίδη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Κικλίς
Μάρκο Δέμπα, πρόεδρο Επιμελητηρίου Καβάλας
Ευάγγελο Μυρσινιά, πρόεδρο Επιμελητηρίου Λέσβου
Παναγιώτη Τσιχριτζή, πρόεδρο Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
Στέφανο Γεωργιάδη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Δράμας
Παρασκευή Αγιοστατίτη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Εύβοιας
Κωνσταντίνο Νικολούτσο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Ηλείας
Ιωάννη Μήτση, πρόεδρο Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
Ευάγγελο Ξυγκόρο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
Αντώνιο Ροκάκη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Χανίων
Την κοπή της πίτας έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο που επιτελείται στο Επιμελητήριο από τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο. Τέλος, τα τέσσερα φλουριά της πίτας που ισοδυναμούσαν με ισάριθμα ταξίδια σε χειμερινούς ελληνικούς προορισμούς κέρδισαν οι Ειρήνη Τζάκη, Άννα Τσέκου, Γιώργος Μικελάτος και Χρήστος Βαλλιάνος. Την εκδήλωση παρουσίασε η πάντα δυναμική γυναίκα του Επιμελητηρίου, Ελένη Λουκέρη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Αναδημοσιευση από www.efimeridakefalonia.gr

Προηγούμενο άρθρο6-0 τον Εθνικό ο Παλληξουριακος
Επόμενο άρθροΚοκκολης-Κρατσα στην Αγία Ευφημία: Υποσχέσεις για βιολογικό καθαρισμό, περιφερειακό και αντιπλημυρικα