«Ξεπουλάνε» σε ιδιώτη και το Κυλικείο στο Κοιμητήριο του Δραπάνου!

Στη μίσθωση με διαγωνισμό σε ιδιώτη του Κυλικείου του Δραπάνου «προχωράει» η Δημοτική Αρχή, μετά από σχετική Απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.

Το θέμα της λειτουργίας του Κυλικείου απασχόλησε το Σώμα, με εισηγήτρια την αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σοφία Γαρμπή, η οποία, ενημέρωσε το Σώμα ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες νομιμοποίησης του αυθαίρετου οικοδομικά Κυλικείου με την υπαγωγή του στο Νόμο των Αυθαιρέτων. Επειδή ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτή την επιχείρηση αφού δεν έχει προσωπικό, η Υπηρεσία, αλλά και η ίδια είναι υπέρ της δημοπράτησης και της λειτουργίας του από ιδιώτη.

Η κ. Γαρμπή παραδέχθηκε ότι η μέχρι πρότεινος λειτουργία του Κυλικείου από την Τοπική Κοινότητα Αργοστολίου με εθελοντή δεν ήταν ορθή και με τάξη διαδικασία, ήταν μία μπλεγμένη διαδικασία, που πότε λειτουργούσε, πότε όχι, υπήρχε μία ακαθόριστη κατάσταση με τα «φακελάκια» στο παγκάρι και έτσι βγήκε η απόφαση της δημοπράτησης. Με την μίσθωση του Κυλικείου, η κ. Γαρμπή είπε τώρα «θα μπει μία τάξη στη λειτουργία του»!

Η μίσθωση πρότεινε η αντιδήμαρχος να έχει διάρκεια τρία χρόνια με αναπροσαρμογή βάση του τιμάριθμου και το αντίτιμο του μισθώματος, που θα περιλαμβάνει τους υπαίθριους και προαύλειους χώρους της Εκκλησίας του Δραπάνου, να πηγαίνουν για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της.

Ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος συμφώνησε με την δημοπράτηση του Κυλικείου, αλλά η μίσθωση να έχει διάρκεια πέντα χρόνια, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση (Ν. Γκισγκίνης-Γ. Κουρκουμέλης) και ο Μάκης Δημητράτος τάχθηκαν κατά της μίσθωσης σε ιδιώτη.

Ο κ. Κουρούκλης είπε χαρακτηριστικά, ότι είναι απαράδεκτο να βάλουμε ιδιώτες ακόμα και στα Νεκροταφεία, ενώ επεσήμανε, ενώ τώρα η Δημοτική Αρχή παραδέχεται την μέχρι τώρα χωρίς τάξη του Κυλικείου!

Τελικά, η δημοπράτηση και μίσθωση του Κυλικείου από ιδιώτη ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, από την Δημοτική Αρχή, την Παράταξη Μιχαλάτου και ο Ηλίας Παρίσης.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr