Ξέσπασε διαμάχη για την παρέλαση της 21ης!

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί αυτές τις μέρες στους κόλπους της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Κεφαλονιάς, σχετικά με την παρέλαση της 21ης Μαΐου.

Μετά την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα να «επιστρέψει» η παρέλαση στην Παραλία, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης βρίσκεται σε …αναμμένα κάρβουνα, αφού είχε υποσχεθεί, κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ότι οι παρελάσεις θα επιστρέψουν στον παραδοσιακό τους χώρο, δηλαδή την Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

Βεβαίως την απόφαση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, την παίρνει ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος φαίνεται διατεθειμένος να λαμβάνει υπ’ όψιν του και τη γνώμη της Δημοτικής Αρχής.

Χθες ο κ. Δρακουλόγκωνας είχε σύσκεψη για το θέμα αυτό στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο, ο οποίος είπε τηλεφωνικά στον «Η»:

«Είμαι υπέρ της άποψης ότι μετά την αναβάθμιση της Πλατείας, οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται στον παραδοσιακό τους χώρο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αλλωστε και πρακτικά δεν πρέπει να γίνεται η παρέλαση στην Παραλία, γιατί κλείνουμε και το δρόμο για τρεις-τέσσερις ώρες και δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να περάσουνε τα αυτοκίνητα».

Από την πλευρά του ο κ. Δρακουλόγκωνας μας είπε στο τηλέφωνο:

«Η απόφαση για το που θα γίνει η παρέλαση είναι δική μου, αλλά ακούω και όλες τις γνώμες, πριν καταλήξω. Στην προκειμένη περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα (γονείς, καθηγητές, μαθητές) κατά 90% μου έχουν ζητήσει η παρέλαση να γίνει στην Παραλιακή Λεωφόρο. Στις 25 Μαρτίου η παρέλαση ήταν να γίνει στην Κεντρική Πλατεία, όμως έβρεχε και δεν έγινε. Πάντως πρέπει να δούμε συνολικά το θέμα και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για το τι πρέπει να γίνει με τις παρελάσεις».

Μετά τη σύσκεψη αντιπεριφερειάρχη-δημάρχου αποφασίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη για την παρέλαση της 21ης Μαΐου σήμερα και ώρα 1 μ.μ. στο Διοικητήριο, στην οποία θα πάρουν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος και οι καταστηματάρχες της Πλατείας.

Διαμάχη ξέσπασε για την παρέλαση της 21ης Μαΐου
Π. Δρακουλόγκωνας

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr