Κατακλύστηκε από κόσμο το… θερινό σινεμά του Traverso Festival χθες το βράδυ στην Λακήθρα.

Ο κόσμος καταχειροκρότησε δύο βραβευμένους Κεφαλονίτες σκηνοθέτες που παρουσίασαν μικρού μήκους ταινίες τους: Ο Βασίλης Κεκάτος (Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες) και ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης (βραβείο Κοινού στο Χιούστον).

Σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου είναι η τελευταία βραδιά του Traverso Festival 2019

Δείτε το πρόγραμμα

Ρ.Α.Π.: Ρεφενέ Αυτό-οργανωμένο Πανηγύρι

Ρεφενέ σημαίνει ότι βάζουμε όλοι από λίγο, κι από λίγο-λίγο γίνεται πολύ! Αυτό-οργανωμένο σημαίνει ότι καθένας παίρνει πρωτοβουλία να προσφέρει κάτι. Πανηγύρι σημαίνει ότι μαζευόμαστε για να γνωριστούμε μεταξύ μας, να διασκεδάσουμε και πάνω απ’ όλα να χορέψουμε!

Το Τραβέρσο βάζει τα κομφόρ κι όλοι μας το φαγητό! Φέρνουμε λοιπόν όλοι τα μυρωδάτα μας φαγητά, φτιαγμένα κατά προτίμηση απ’ τα χεράκια μας, τα απλώνουμε στον μπουφέ και μοιραζόμαστε τις γεύσεις! Καλό είναι να προτιμήσουμε φαγητά που σερβίρονται εύκολα και τρώγονται και με το χέρι. Από ποτά δεν φέρνουμε τίποτα, γιατί θα ‘χει απ’ όλα στο μπαρ!

Το Τραβέρσο φέρνει πολλούς από τους καλύτερους μουσικούς της Κεφαλονιάς και όχι μόνο. Βιολί, κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, μαντολίνο, ούτι, πιάνο κι άλλα όργανα πολλά, μα όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά! Μπορείτε λοιπόν να φέρετε και τα δικά σας, για να γίνουμε μια μεγάλη μουσική παρέα!

Το πρόγραμμα του Ρ.Α.Π. περιλαμβάνει τους εξής:

1. Αλκαίος Σουγιούλ (μπουζούκι), Νίκος Αναγνωστόπουλος (πιάνο), Ελευθερία Edwards (τραγούδι)

Τα τελευταία καλοκαίρια, συναντιούνται μουσικά στο λατρεμένο τους νησί ο Νίκος, η Ελευθερία και ο Αλκαίος και παίζουν τα τραγούδια που αγαπούν και τους συγκινούν. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσουν μια αντιπροσωπευτική επιλογή από τραγούδια αγαπημένων τους συνθετών, με κοινό τόπο το μοναδικό ήχο που προκύπτει από τη συνάντηση του πιάνου με το μπουζούκι.

2. Γαβρίλης Σιμωτάς (μπουζούκι), Μαργαρίτα Μποζά (κιθάρα), Μαργαρίτα Τσάρα-Γιαννακοπούλου (μπαγλαμάς)

Το γνωστό τρίο σε ένα αφιέρωμα στον στιχουργό Αλέκο Σακελλάριο. Μια παρουσίαση τραγουδιών του μεγάλου γνωστού-αγνώστου δημιουργού του ελληνικού κινηματογράφου κι όχι μόνο…

3. Λαμπρογιάννης Πεφάνης (βιολί), Γαβρίλης Σιμωτάς (ούτι), Μπάμπης Κακαρούμπας (σκορτσάμπουνο), Ματίνα Παπαγεωργίου (τραγούδι)

Οι γνωστοί στους περισσότερούς μας μουσικοί θα παρουσιάσουν παραδοσιακά τραγούδια από την Κεφαλονιά και αλλού. Γνωστές, αλλά και λιγότερο γνωστές μελωδίες, χορευτικοί σκοποί, μερακλίδικα παιξίματα και…. ο χορός καλά να κρατεί!

Θα καταλήξουμε όλοι μαζί σε ένα πηγαίο, αυθόρμητο και… αυτοσχεδιαστικό γλέντι!

Παράλληλες δράσεις

Και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ, στον χώρο θα φιλοξενούνται τα εξής:

Κίνημα ΝΟ OIL

Ενημερωτικό-συμμετοχικό “περίπτερο” της Ανοιχτής Συνέλευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, μέλος της οποίας είναι και το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο, θα δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του φεστιβάλ να ενημερωθούν για το περιεχόμενο αλλά και τις επικίνδυνες συνέπειες της εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, όπως επίσης για τον χαρακτήρα, τις δράσεις και τους επόμενους στόχους της Ανοιχτής Συνέλευσης.

Για να παρακολουθήσετε τις δράσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα της στο facebookhttps://www.facebook.com/noilkef/, και το κανάλι της στο youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCQ0UZJZxDiHNLP7EjCmsAmw. Για σφαιρική ενημέρωση γύρω από το θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων, μπορείτε να επισκεφτείτε το Save Greek Seashttps://savegreekseas.com/en/home/

Θεραπευτικό Chair-massage

Δεκάλεπτες δωρεάν συνεδρίες chair-massage για τους επισκέπτες από τον πιστοποιημένο έμπειρο θεραπευτή Κωνσταντίνο Σταυριανό. Ο Κωνσταντίνος ασχολείται από το 2008 με το θεραπευτικό μασάζ και έχει εργαστεί σε υψηλής ποιότητας spa hotels και ιδιωτικά στην Αθήνα, τη Σαντορίνη και την Ανάφη, ενώ τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιείται στην Κεφαλονιά, πάντα με αγάπη και φροντίδα για τον άνθρωπο!

Tango Mar

Η ομάδα Αργεντίνικου tango “Tango Mar” που λειτουργεί από το 2016 θα συμμετέχει στο φεστιβάλ με εμφανίσεις – έκπληξη! Τα μέλη της ομάδας που θα συμμετέχουν είναι ο Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, η Κρυσταλλία Αρμόδωρου, ο Αντύπας Καλός, η Μαρία Λαζαρίδου, ο Παναγιώτης Ματζούλας, η Γκρέτα Ντέλια και η Ιωάννα Ρήγα.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της στο facebookhttps://www.facebook.com/TangoMarKefalonia2016/Αναδημοσιευση από www.kefaloniamas.gr