“ΆΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΟΛΙΌΣ ΚΙ ΈΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΎΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΏΣ”…. ΑΝΟΙΧΤΉ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ Κ. ΜΠΑΛΆΦΑ ΤΟΥ “ΣΥΡΙΖΑ” (pics+video)

Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”….
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετονομάσθηκε σε “Προοδευτική συμμαχία”.
Μα την πρόοδο του ΣΥΡΙΖΑ την είδαμε από τον Μάιο του 2014 έως και τον Αύγουστο του 2019.
Ήρθε χτες ένα δικός μας άνθρωπος, Ληξουριώτικης καταγωγής, ο κ. Γιάννης Μπαλάφας στην πόλη μας.
Στα πλαίσια μιάς ανοιχτής πολιτικής συζήτησης. Γενικά και αόριστα. Να στηρίξουμε, είπε, τον ΣΥΡΙΖΑ, να είναι δυνατός στις επάλξεις για να αναλάβει ξανά την Κυβέρνηση της Χώρας.
Γενικά και αόριστα, επαναλαμβάνω….

Η ανοιχτή αυτή πολιτική συζήτηση πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον αγαπητό κ. Σπύρο Ποταμιάνο-Παγώνη να έχει τον πρώτο λόγο και να προλογεί τον τέως Υφυπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, τέως Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κλπ κλπ και νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννη Μπαλάφα.

Τον συνόδευαν ο τέως Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος με την κα Γιώτα Αποστολάτου, ο κ. Γιάννης Βαρούχας, ο υποψήφιος Βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές του 2019 κ. Αριστοτέλης Μπατιστάτος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, νυν “Προοδευτικής Συμμαχίας” από το Αργοστόλι και το Ληξούρι.
Στην συζήτηση αυτή παρευρέθηκαν και οι: Ανδρέας Γρηγορόπουλος και Βαγγέλης Ζαρκάδας από την Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου, Γεράσιμος Αραβαντινός Πρόεδρος της ΤΚ Σουλλάρων, ο Σπύρος Μοσχόπουλος Πρόεδρος της ΤΚ Χαβριάτων, ο Άγγελος Σπυράτος Πρόεδρος της ΤΚ Αθέρα, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός με τους συνεργάτες και Δημοτικούς Συμβούλους του Διονύση Πρεντάνο και Διονύση Μαρούλη.

Επανέρχομαι, στην αοριστολογία του κ. Μπαλάφα για ενδυνάμωση και στήριξη του κόμματος Πανελλαδικώς.
Μετά το τέλος της ομιλίας του, οι κύριοι Γρηγορόπουλος, Ζαρκάδας (αλλά και άλλοι συμπολίτες μας) απεύθυναν στον κ. Μπαλάφα συγκεκριμμένες ερωτήσεις που αφορούσαν το Ληξούρι, τα θέματα που αντιμετωπίζει το Ληξούρι από το 2014 έως σήμερα, την περίοδο που στην Κυβέρνηση της χώρας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά και ο κ. Μπαλάφας ο οποίος είχε ουσιαστικό ρόλο στα προβλήματα της χώρας.

Αντί να απαντήσει άμεσα στις ερωτήσεις, προτίμησε να δώσει τον λόγο να τοποθετηθεί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος.
Απολογήθηκε ο κ. Γαλιατσάτος. Και για το ΤΕΙ και για αρκετά από τα άλυτα θέματα της Παλλικής.
Όμως για το ΤΕΙ το συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν ότι είχε να επιλέξει μεταξύ της παραμονής του Τμήματος του Αργοστολίου και του Τμήματος του Ληξουρίου.
Είπε ότι έκανε παρεμβάσεις για την παραμονή του ΤΗΜΟ, αλλά ότι δεν μπορούσε να κατευθύνει το “χέρι” της Διοικούσας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το “χέρι” του Ιονίου Πανεπιστημίου στο να αποφασίσουν την λειτουργία του ΤΗΜΟ.
Θυσίασε δηλαδή το Τμήμα του Ληξουριού για να σωθεί το τμήμα του Αργοστολιού.
Ακούστε το βίντεο και θα δείτε ότι ίσως για πρώτη φορά ο κ. Γαλιατσάτος υπήρξε τόσο ειλικρινής στα λόγια του.
Από την άλλη ο κ. Παγώνης είπε ότι το Τμήμα Εθνομουσικολογίας πληρεί τις προυποθέσεις και τα ανάλογα Ακαδημαϊκά κριτήρια και ότι πρέπει να του δώσουμε μιά ευκαιρία. Αναφέρθηκε και στο μάθημα της κατασκευής μουσικών οργάνων του ΤΗΜΟ και είπε ότι ο κ. Παναγής Σκλάβος δεν διέθετε την ανάλογη μόρφωση που χρειάζεται ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου καθώς δεν έχει καν απολυτήριο Λυκείου….
Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο κ. Παγώνης και καλό είναι να τα ακούσετε μόνοι σας στο ακόλουθο βίντεο.

https://www.facebook.com/lixourigr/videos/1307347089456286/

https://www.facebook.com/lixourigr/videos/188097585777606/

Το ότι ο κ. Μπαλάφας είχε θέση ισχύος ως υφυπουργός Υπουργείων αλλά και ως στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν άσκησε τις απαιτούμενες πιέσεις στα αρμόδια Υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Υποδομών για να λυθούν τα άμεσα και κυριότερα προβλήματα που δημιουργησε ο Εγκέλαδος το 2014, στην Παλλική, αυτό νομίζω από μόνο του ότι λέει πολλά !!!
Πίεσε, για να επιτευχθεί η διάσπαση του Καλλικρατικού Δημου Κεφαλονιάς σε τρεις Δήμους (Αργοστολίου, Σάμης, Ληξουρίου). Μα ακόμα και στα Διοικητικά όρια του κάθε Δήμου, προβλήματα έχουμε. Είναι δυνατόν ο Δήμος Αργοστολιού να έχει δικαιοδοσία έως και τις φυλακές του Λιβαδιού;

Δεν παραμείναμε ως το τέλος της συζήτησης και δεν ακούσαμε τελικά τις απαντήσεις του κ. Μπαλάφα (στις ερωτήσεις που τέθηκαν από Γρηγορόπουλο και Ζαρκάδα) διότι ο χώρος του Δημαρχείου μετατράπηκε σε καπνιστήριο από την κα Αποστολάτου και την συντροφιά της.
Κύριε Δήμαρχε τοποθετήστε επιτέλους ενημερωτικά αυτοκόλλητα που να ενημερώνουν ότι απαγορεύεται το κάπνισμα εντός.
Με το να ανοίγεις ένας παράθυρο και να φουμάρεις ασύστολα, δεν εμποδίζεις τον καπνό να απλωθεί στην αίθουσα…..

Αρ.Χαριτάτου
Αναδημοσίευση από mylixouri.blogspot.com