Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας κατά του κορονοϊού, Γκίκας Μαγιορκίνης για τις εικόνες συνωστισμού στα αστικά λεωφορεία.
Αναφορικά με τον συνωστισμό στα λεωφορεία ο κ. Μαγιορκίνης είπε στον ΑΝΤ1 πως «στα ΜΜΜ χαλαρώνουμε και είναι άσχημες εικόνες. Πρέπει να προσέχουμε. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να σταματήσουν αυτές οι εικόνες, πιθανών να έχουμε προβλήματα».
«Για να βρεθούμε σε κατάσταση ας πούμε χαλαρή χρειαζόμαστε εμβόλιο ή πολύ καλή θεραπεία. Μέχρι τέλος καλοκαιριού θα έχουμε θεωρώ θεραπεία και μέχρι τέλος του χρόνου εμβόλιο» είπε και σχολίασε πως η θεραπεία με πλάσμα είναι για βαριά περιστατικά.
Για τα δύο κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020: «κατά πάσα πιθανότητα μολύνθηκαν 10 με 12 μέρες πριν, μετά τις 4 Μαΐου» όπου έγινε η πρώτη άρση των μέτρων.
«Να περιμένουμε να δούμε Τρίτη και Τετάρτη. Υπάρχει το λεγόμενο φαινόμενο του Σαββατοκύριακου όπου οι άνθρωποι δεν εξετάζονται και κάποια κέντρα είναι κλειστά. Όμως και το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε πολλά κρούσματα, τα “ορφανά” ήταν κάτω από δέκα. Θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό σημείο» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.
Για το άνοιγμα των σχολείων «η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σκέφτηκε πως δεν θα ανοίξουν με τις ίδιες συνθήκες και τα παιδιά ήδη κυκλοφορούν έξω στις πλατείες» ενώ για τα Δημοτικά «δεν υπάρχει απόφαση» και η «παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη».
«Ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδεται ο ιός είναι τα σταγονίδια. Αν είμαι σε έναν κλειστό χώρο με άλλη θερμοκρασία μεταδίδεται» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης
Πηγή: reader.gr