Δυνατός σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε πριν λίγο την Πάτρα- Πού βρίσκεται το επίκεντρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγο στην Πάτρα. Η δόνηση είχε μέγεθος 4,1R σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ ακολούθησαν άλλοι δύο μετασεισμοί μεγέθους  2.8 και 2.5 Ρίχτερ.

Ο κυρίως σεισμός σημειώθηκε 9 χλμ ανατολικά βορειοανατολικά στη θαλάσσια περιοχή στην Κάτω Αχαία και είχε εστιακό βάθος 15 χλμ.

Η αρχική εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 3,9 Ρίχτερ και μετά από λίγο διορθώθηκε σε 4,1 Ρίχτερ.

O σεισμός της Πάτρας έρχεται ως συνέχεια της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται σήμερα στην Ηλεία. Σημειώνεται ότι σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε νωρίτερα στην θαλάσσια περιοχή του Πύργου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:58 το μεσημέρι της Παρασκευής, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή 26 χλμ, νοτιοδυτικά του Πύργου. Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις έγιναν επίσης αισθητές, στις 09:05 και στις 09:25 σήμερα, στην πόλη του Πύργου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ηλείας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή, 26 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά του Πύργου.