Κεφαλονιά: Λιγότερες φωτιές και καμένα στρέμματα είχαμε φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια -Τι αναφέρει ο Διοικητής Κωνσταντίνος Ψαρρός [ηχητικό]

Καλύτερα συγκριτικά με προηγούμενα έτη κύλησε το φετινό καλοκαίρι και σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές. Αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στον Ionian Galaxy και την εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Βάνιας Σαμόλη ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, πύραρχος Κωνσταντίνος Ψαρρός.

Όπως είπε ο κ. Ψαρρός εντός του καλοκαιριού είχαμε ελάχιστες μικρές εστίες που αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Πιο δύσκολος, ως είθισται, ήταν ο Σεπτέμβριος οπότε και υπήρξαν αρκετά μέτωπα. Ιδιαίτερα στις 21 Σεπτεμβρίου υπήρξε ένα μπαράζ από φωτιές καθότι σε ένα μόλις απόγευμα υπήρξαν 5 πυρκαγιές με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά δυνάμεων.

Ωστόσο, οι διαθέσιμες μονάδες της πυροσβεστικής σε συνεργασία με υδροφόρες από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δήμων και της Περιφέρειας, αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά των εθελοντών κατέστησαν εφικτό τον έλεγχο και την κατάσβεση των πυρκαγιών. Έκτοτε, υπήρξαν μικρές εστίες αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Ψαρρού στο παρακάτω ηχητικό.