Θεόφιλος: Τι λέει για την υποψηφιότητα Καλογηράτου για το Επιμελητήριο-Τι απαντά στον Π.Ιωαννίδη για τα σχολεία

Στον ραδιόφωνο του COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές στο Επιμελητήριο και στην υποψηφιότητα Καλογηράτου:

“Άκουσα την ραδιοφωνική συνέντευξη του κ Καλογηράτου και την άκουσα επειδή πιστεύω ότι οι νέοι πρέπει να έχουν λόγο , να έχουν συμμετοχή και πρέπει να είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να υπηρετούν θεσμούς και να προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια.

Απογοητεύτηκα, χωρίς να θέλω να τον θίξω και νομίζω ότι ίσως θα πρέπει να υπηρετήσει το διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου από την θέση του συμβούλου , να αποκτήσει μια εμπειρία, για να μπορέσει να μην κάνει λάθη.

Είπε ότι υπηρετεί ένα επιμελητήριο που να είναι μακριά από Δήμους, κόμματα ,δημοτικές παρατάξεις και ξέρουμε ότι στηρίζεται από την παράταξη του κ Παντελειού και συμμετέχει ενεργά.

Ο κ Καλογηράτος ήταν υποψήφιος με τον κ Γασπαρινάτο την περασμένη φορά και δεν κατάφερε να εκλεγεί, άρα έχει ανάμιξη, δεν είναι καινούργιος και έχει ανακατευτεί με το επιμελητήριο τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν είδα κάποια ανακοίνωση του, δεν είδα κάποια προσπάθεια του να συμβουλέψει και δεν μπορώ να καταλάβω πως πήγε να κάνει μια άλλη παράταξη στο επιμελητήριο, πέρα του κ Γασπαρινάτου. Άρα απογοητεύτηκε από την παράταξη του κ Γασπαρινάτου;

Είπε ότι δεν γίνονται προσπάθειες για τα τοπικά προιόντα , ότι δεν γίνονται προσπάθειες για να προβάλουμε την Κεφαλονιά με εταιρείες χαμηλού κόστους, νομίζω ότι πρέπει να πάει στην τουριστική επιτροπή και να ενημερωθεί από την κ Βεργωτή και τους φορείς , είτε τυροκόμους, είτε οινοποιούς κλπ.

Θα πρέπει να δει ότι γίνεται μια προσπάθεια η οποία χρειάζεται μεν να ενταθεί ,αλλά υπάρχει και δεν πρέπει να μηδενίζει όσα γίνονται.

Πιστεύω ότι ίσως χρειάζεται να κάνει κάποια χρόνια ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο επιμελητήριο, για να μπορεί πραγματικά να ασκήσει τα καθήκοντα του με την ιδιότητα του προέδρου.

Πιστεύω ότι όταν βγαίνουμε να μιλήσουμε, θα πρέπει να έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω».

Ο κ. Μιχαλάτος απάντησε και στα όσα έγραψε ο Παντελής Ιωαννίδης για τα σχολεία:

«Δεν ισχύουν αυτά, θα μπορούσε να πει ο κ. Ιωαννίδης, ότι έχει αυτή την ενημέρωση-εμπειρία από κάποιο συγκεκριμένο σχολείο ότι έχει ελλείψεις στα είδη που αναφέρει, όμως δεν έχει γίνει αυτό.

Νομίζω ότι η ανακοίνωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Τζωρτζάτου απαντά στο ότι δεν ισχύει αυτό και να μας φέρει στοιχεία ο κ. Ιωαννίδης.

Νομίζω ότι δεν έχει μεγαλύτερη ευαισθησία ο κ Ιωαννίδης από την Δημοτική Αρχή και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που τα παιδιά του είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θεωρώ ότι αυτή η ανακοίνωση είναι μέσα στο γενικότερο κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, του να στρέφονται κάποιοι εναντίον της Δημοτικής Αρχής και να την κατηγορούν για οτιδήποτε τον Δήμο.

Νομίζω ότι έχει καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η προσπάθεια πέφτει στο κενό».