Προορισμοί για 28η Οκτωβρίου 2024: 5 μονοήμερες κοντά στην Αθήνα

Με δεδομένο ότι η 28η Οκτωβρίου το 2024 πέφτει Δευτέρα, προσφέρεται μια εξαιρετική ευκαιρία είτε για ένα τριήμερο ταξίδι είτε για μια ημερήσια εκδρομή, αν ο χρόνος ή τα οικονομικά είναι περιορισμένα.

Επιπλέον, με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι ο καιρός θα παραμείνει εξαιρετικός μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όσοι σκέφτονται να εκδράμουν μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ορεινούς ή παραθαλάσσιους προορισμούς. Ευτυχώς, η Αθήνα προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές!

28η Οκτωβρίου – προορισμοί για μονοήμερη: Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι γνωστός προορισμός-πασπαρτού για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς η τοποθεσία του είναι στρατηγική. Απέχοντας μόλις 1 ώρα από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και τοποθετημένο δίπλα στη θάλασσα το Λουτράκι μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα και συστήνεται για ξεκούραστες εκδρομές.

Η εγγύτητά του σε άλλες δημοφιλείς περιοχές, όπως είναι η Κόρινθος και η Περαχώρα, καθώς και το περίφημο καζίνο είναι επιπρόσθετες ατραξιόν στην ήδη αγαπημένη αυτή επιλογή, η οποία παράλληλα βρίσκεται και κοντά σε τοποθεσίες με μεγάλο φυσικό κάλλος (Μυλοκοπή, Καταρράκτες) και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Βυτίνα

Απέχοντας 2 ώρες από το κέντρο της Αθήνας, η Βυτίνα και γενικότερα η ορεινή Αρκαδία είναι ό,τι πρέπει για φθινοπωρινές εκδρομές, ενώ εάν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε και μία στάση στην Τρίπολη κατά την επιστροφή, για έναν καφέ στην τεράστια πλατεία του Άρεως.

Η Βυτίνα είναι ένας προορισμός που καλύπτει όλα τα γούστα, καθώς παρότι τουριστική, καταφέρνει να διατηρεί αναλλοίωτο το αυθεντικό της άρωμα, με τα πετρόχτιστα αρχοντικά της, τον πεντακάθαρο αέρα της και το ρομαντικό Δρόμο της Αγάπης.

Στενή Ευβοίας

Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα σας περιμένει το γραφικό, ημιορεινό χωριό της Εύβοιας ονόματι Στενή, χτισμένο δίπλα σε ένα πυκνό δάσος, γεμάτο πεύκα, πλατάνια, καστανιές και όμορφα μονοπάτια.

Οι φυσιολάτρεις αξίζει να επισκεφθούν το ορεινό καταφύγιο της Δίρφυς, το οποίο έχει υψόμετρο στα 1.100 περίπου μέτρα, καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο της Στενής, που απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από το χωριό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χωριό διαθέτει και μία πιο κοσμοπολίτικη πλευρά, με μπαρ και καφέ η οποία του έχει χαρίσει και τον χαρακτηρισμό ως «Αράχωβα της Εύβοιας».

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα καταπράσινα και πετρόχτιστα Τρίκαλα ορεινής Κορινθίας αποτελούν μια πρώτης τάξεως επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, χωρίς, ωστόσο, να ταξιδέψουν πολύ μακριά.

Αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, με μερικά από τα ατού του να είναι η ξακουστή λίμνη Δασίου, το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο της Ζηρείας και τα όμορφα τοπία του, που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής.

Λιβαδειά

Η πανέμορφη Λιβαδειά, γεμάτη καταρράκτες και όμορφα κτίσματα από πέτρα και ξύλο, βρίσκεται μόνο 1,5 ώρα από την Αθήνα, εντούτοις δεν συγκαταλέγεται στους «χοτ» προορισμούς του φθινοπώρου, κάτι που σημαίνει ότι ενδείκνυται για χαλαρές εκδρομές.

Όσοι αγαπούν τη φύση, θα λατρέψουν το πανέμορφο, καταπράσινο πάρκο που εκτείνεται γύρω από τις «πηγές της Κρύας», με τα τρεχούμενα νερά να κατεβαίνουν κελαρυστά από το βουνό, περικυκλωμένα από μεγάλα πλατάνια.