Έρχονται τα πρώτα χιόνια στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο ψυγείο

Από την Πέμπτη αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον καιρό, καθώς οι προβλέψεις δείχνουν πτώση της θερμοκρασίας, την εμφάνιση ισχυρών βόρειων ανέμων και πιθανότητα χιονόπτωσης στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν έως και 10 βαθμούς, ενώ θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Αυτή η αλλαγή οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που θα κατέλθουν από την Ουκρανία και την Τουρκία, επηρεάζοντας σταδιακά και τη χώρα μας, με κορύφωση των φαινομένων το Σαββατοκύριακο.

«Οι βόρειοι άνεμοι από την Πέμπτη μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας θα πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο ενώ το Σαββατοκύριακο οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα έχουν την ίδια ένταση» προσθέτει.

Στη συνέχεια αναφέρεται και στη μεγάλη βουτιά του υδραργύρου: «Σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασία κυρίως το Σ/Κ. Ενδεικτικά πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος θα ξυπνήσουν με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, ενώ στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα) το Σ/Κ όταν πέφτει ο ήλιος το μπουφανάκι θα είναι απαραίτητο!»

«Σε ότι αφορά τις βροχές – ανάλογα βέβαια με τη θέση του χαμηλού – προς το παρόν φαίνονται να είναι περισσότερες στη δυτική Ελλάδα κυρίως το Σ/Κ» σημείωσε.

Τέλος τονίζει πως: «Δεν αποκλείω στα πολύ ορεινά της βορείου Ελλάδας το Σ/Κ να έχουμε πρόσκαιρα και λίγες “πασπάλες” χιονιού!».