Καιρός 28η Οκτωβρίου: Τι «δείχνει» η νέα εκτίμηση

Ο καιρός θα παραμείνει ψυχρός με βοριάδες, καθώς πλησιάζουμε στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση των επόμενων ημερών. Όσο προχωράμε προς την 28η Οκτωβρίου, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας επισήμανε ότι, παρότι οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές σε πολλές περιοχές, ακόμα και αρνητικές στα βουνά, οι βροχές θα είναι περιορισμένες, κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης σε πιθανότητα «ελαφριάς χιονόπτωσης» στα ορεινά αυτών των περιοχών.

Όσον αφορά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, αλλά οι πιθανότητες για βροχές παραμένουν χαμηλές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Φθινόπωρο κατά το ήμισυ…

Μπορεί η θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά στις περισσότερες περιοχές και μάλιστα το Σ/Κ αναμένεται νέα πτώση, ωστόσο οι βροχές από αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι πολύ λίγες και αφορούν κυρίως τη δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα. Στα ορεινά των περιοχών αυτών (1.800 και υψηλότερα) θα δούμε και πασπάλες χιονιού.

Επίσης το Σ/Κ θα δούμε και αρνητικές θερμοκρασίες στα ορεινά της βόρειας χώρας με αποτέλεσμα η θέρμανση να είναι απαραίτητη.
Τη νέα εβδομάδα οδεύοντας προς το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο καιρός θα “μαλακώσει” αφού η θερμοκρασία θα βρεθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα ενώ η πρόβλεψη για βροχή είναι πάλι απογοητευτική.

Καλό Σ/Κ!».

«Στο ίδιο (άνομβρο) έργο θεατές», έγραψε σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Βοριάδες και ψύχρα τη νύχτα και το πρωί τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με τις βροχές να είναι γενικά λίγες με εξαίρεση τα πιο δυτικά τμήματα που ίσως δούμε εντονότερα φαινόμενα, αναφέρει από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.