Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο τιμολόγιο ρεύματος για τον χειμώνα

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Action 24, ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις επιλογές τιμολογίων ρεύματος, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές στους καταναλωτές για το πώς να διαχειριστούν τις ενεργειακές τους δαπάνες ενόψει του χειμώνα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι η Κεντρική Ευρώπη βρίσκεται ήδη στην καρδιά του χειμώνα, και αν οι χαμηλές θερμοκρασίες διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να σημειωθεί μια μικρή άνοδος στις τιμές της ενέργειας. «Σε μια τέτοια περίπτωση, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσαρμοστούν και να επιλέξουν τιμολόγια που τους προσφέρουν σταθερότητα και οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα μπλε τιμολόγια ως η πιο συμφέρουσα επιλογή

Ο ενεργειακός επιθεωρητής πρότεινε στους καταναλωτές να στραφούν στα λεγόμενα “μπλε τιμολόγια” ρεύματος, τα οποία αυτή την περίοδο προσφέρουν χαμηλές τιμές ανά κιλοβατώρα. «Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν την τιμή της κιλοβατώρας κάτω από 0,10 ευρώ. Είναι σημαντικό να κλειδώσετε ένα εξάμηνο συμβόλαιο μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, καθώς οι τιμές αυτές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές», σημείωσε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχουν προσφορές με τιμές από 8,5 έως 9,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, οι οποίες είναι εξαιρετικά συμφέρουσες για τους καταναλωτές. «Εάν επιλέξετε ένα μπλε τιμολόγιο τώρα, θα έχετε τη δυνατότητα να διασφαλίσετε χαμηλές χρεώσεις για τους επόμενους έξι μήνες. Μετά τον Ιούλιο, θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην αγορά ενέργειας», πρόσθεσε.

Τα πράσινα τιμολόγια και οι κίνδυνοι για υψηλότερες χρεώσεις

Αντίθετα, ο κ. Χριστοδουλίδης προειδοποίησε για τα λεγόμενα “πράσινα τιμολόγια”, τα οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από τα 0,10 ευρώ ανά κιλοβατώρα μέσα στο επόμενο εξάμηνο. «Όσοι καταναλωτές επέλεξαν πράσινα τιμολόγια το δεύτερο εξάμηνο του 2024, πλήρωσαν 230 έως 280 ευρώ περισσότερα σε σχέση με αυτούς που είχαν μπλε τιμολόγια», υπογράμμισε

Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ