Ο Γιώργος Ασμάτογλου, γνωστός για την πολυετή του παρουσία στον χώρο των καυσίμων και πρώην πρόεδρος της ένωσης πρατηριούχων και εμπόρων, παραχώρησε συνέντευξη στο Open στην οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις σημερινές τιμές των καυσίμων αλλά και στις εξελίξεις που ενδέχεται να ακολουθήσουν, ενώ παράλληλα έδωσε χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές για να προστατευτούν από ενδεχόμενες παρατυπίες.
Ξεκινώντας, επεσήμανε πως από τις αρχές Απριλίου παρατηρείται μια σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών στη βενζίνη, με τον μέσο όρο αυτή τη στιγμή να διαμορφώνεται κοντά στο 1,73 ευρώ το λίτρο σε πανελλαδικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, προειδοποίησε ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη αυτή τη μείωση, αφού η αγορά είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο στο άμεσο μέλλον.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της προσοχής που πρέπει να επιδεικνύει το κοινό όταν προμηθεύεται καύσιμα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους κινδύνους που μπορεί να υποκρύπτει μια πολύ χαμηλή τιμή, χαρακτηρίζοντάς την ως πιθανό «καμπανάκι» για τον καταναλωτή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν σε περιοχές όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη παρατηρείται τιμή κάτω από το 1,62 ευρώ το λίτρο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πρόκειται για καθαρό καύσιμο ή να υπάρχει κάποια παρατυπία που χρήζει προσοχής.
Το βασικό μήνυμα που θέλησε να περάσει είναι πως οι οδηγοί πρέπει να είναι καχύποπτοι απέναντι σε τιμές που φαίνονται υπερβολικά δελεαστικές και να επιλέγουν πρατήρια με καλή φήμη και αξιοπιστία. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι διακυμάνσεις στην τιμή των καυσίμων σχετίζονται με πολλούς παράγοντες, όπως η παγκόσμια τιμή του πετρελαίου, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και το κόστος μεταφοράς.
Εν κατακλείδι, η κατάσταση στην αγορά καυσίμων απαιτεί εγρήγορση και ενημέρωση. Οι χαμηλές τιμές δεν είναι πάντα καλός οιωνός, και ο μόνος τρόπος για να προστατευτούν οι καταναλωτές είναι να είναι ενήμεροι, προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις ύποπτες «ευκαιρίες» που μπορεί να κρύβουν κινδύνους για το όχημά τους και το πορτοφόλι τους.
Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ


