Κοσμοσυρροή στα Περατάτα! Ποιοι έδωσαν το παρών στον μεγαλοπρεπή εορτασμό του Αγίου Ανδρέα (εικόνες+βίντεο)

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα στην ιστορική Ιερά Μονή στα Περατάτα. Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ από νωρίς το πρωί κάτοικοι από όλη την περιοχή κατέφθαναν για να τιμήσουν τον πολιούχο.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος μίλησε με συγκίνηση για τη σημασία της πίστης και της ενότητας. Η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Ανδρέα συνοδεύτηκε από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος», ενώ την τελετή λάμπρυνε εκκλησιαστική χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Βασίλη Καλογηρά.

Ιδιαίτερη παρουσία είχε η τοπική αυτοδιοίκηση και οι θεσμικοί φορείς. Μεταξύ των επισήμων που έδωσαν το παρών ήταν:

  • ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος,

  • ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλας Βαλλιανάτος,

  • οι Αντιδήμαρχοι κα Κρυσταλλία Μιχαλάτου και κ. Διονύσης Κωνσταντάτος,

  • ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ κ. Γιώργος Λασκαράτος,

  • ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Περατάτων κ. Βαγγέλης Βαγγελάτος και

  • ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πεσσάδας κ. Αντώνης Χαρτουλιάρης.

Το “παρών” έδωσε και ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, ενώ στον εορτασμό συμμετείχαν πολλοί ιερείς και εκατοντάδες πιστοί που κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο της Μονής.

Μετά το πέρας της τελετής, οι ευχές «Χρόνια Πολλά» αντήχησαν σε όλη τη Μονή, με τους παρευρισκομένους να ανταλλάσσουν εγκάρδιες ευχές και να εύχονται «Και του χρόνου!» με υγεία και ευλογία.