Μητσοτάκης: Το μεγάλο «μπαμ» που ετοιμάζει για το Επικρατείας – Ποιο πασίγνωστο πρόσωπο θέλει στη ΝΔ

Ένα πρόσωπο με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και πολυετή καριέρα στο εξωτερικό βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει προχωρήσει σε επαφές, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει μια υποψηφιότητα που θα αποτελέσει έκπληξη ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο κυβερνών κόμμα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, με το Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς να εξετάζουν πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως κεντρικό πολιτικό στόχο την εξασφάλιση τρίτης συνεχόμενης κυβερνητικής θητείας, επιδιώκοντας νέα αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Στο πλαίσιο της εκλογικής προετοιμασίας, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς πρόκειται για μια λίστα υποψηφίων που δεν διεκδικούν σταυρό προτίμησης, αλλά εκλέγονται με βάση τη σειρά στην οποία έχουν τοποθετηθεί.

Τα τρία ονόματα που βρίσκονται στον σχεδιασμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά τις συζητήσεις για ορισμένες από τις θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εμφανίζονται να περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό είναι ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Οι τρεις αυτές περιπτώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των σχετικών διεργασιών, ενώ παράλληλα εξετάζεται και η συμμετοχή προσωπικοτήτων εκτός του στενού πολιτικού χώρου.

Η μεγάλη έκπληξη με τον Νίκο Αλιάγα

Το όνομα που συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι εκείνο του γνωστού παρουσιαστή Νίκου Αλιάγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει προσεγγίσει τον Έλληνα παρουσιαστή, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αλιάγας έχει πραγματοποιήσει μακρά επαγγελματική διαδρομή στη Γαλλία, όπου έχει συνδέσει το όνομά του με δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές και έχει αποκτήσει ευρεία αναγνωρισιμότητα.

Η πιθανή συμμετοχή του σε ένα εκλογικό ψηφοδέλτιο θα σηματοδοτούσε την είσοδό του στην ενεργό πολιτική, έπειτα από μια πολυετή πορεία στον χώρο της τηλεόρασης και της ενημέρωσης.

Οι επαφές και το «ναι» που αναζητά ο πρωθυπουργός

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επαφές με τον Νίκο Αλιάγα έχουν προχωρήσει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιδιώκει να αποσπάσει τη θετική απάντηση του παρουσιαστή.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στην τελική απόφαση του ίδιου, καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο.

Η περίπτωση Αλιάγα αποτελεί μία από τις πιθανές επιλογές που συζητούνται για το Επικρατείας, μαζί με τα ονόματα των Γιώργου Μυλωνάκη, Κωνσταντίνου Φλώρου και Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη σύνθεση της λίστας αναμένεται να αποτυπωθούν στις επίσημες ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, καθώς θα προχωρά η προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ