Γιατί αυτός ξέρει καλύτερα…

Η χρήση της μάσκας και το κατά πόσο εμποδίζει τη μετάδοση του κορωνοϊού είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο.

Εν πάση περιπτώσει ό,τι και να πιστεύει κανείς και ό,τι αμφιβολίες τρέφει για το θέμα, οι επιστήμονες έχουν δώσει σαφή οδηγία να τη φοράμε.

Έτσι μας έχουν πει οι ειδικοί και ακόμα κι αν θεωρούμε ότι οι ίδιοι ξέρουμε καλύτερα μέχρι και σε θέματα υγείας, αυτό πρέπει να κάνουμε.

Αμ δε…

ΚΑΙ σε αυτό το θέμα ο Ελληναράς θα βρει τρόπο να μην εφαρμόσει σωστά το μέτρο.

Εναλλακτικές επιλογές για να ελιχθεί.

Λάθος χρήσεις της μάσκας για μην «ταλαιπωρηθεί», όπως για παράδειγμα οι εξής:

Μύτη-οφσάιντ

Τον ενοχλεί, σου λέει. Δεν αναπνέει καλά, σου λέει. Δεν την έχει συνηθίσει, σου λέει. Γενικά σου λέει διάφορα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Για να εξηγήσει τον λόγο που φοράει μεν τη μάσκα, αλλά το κάνει με τρόπο που την ακυρώνει. Γιατί να την έχεις στο πρόσωπο, αλλά να μένει ακάλυπτο το ένα από τα δυο σημεία που μπορείς να κολλήσεις ή να μεταδώσεις τον ιό είναι σαν να φοράς προφυλακτικό, αλλά με τρύπα στην άκρη για ν’ αναπνέει ο γκιώνης σου.

4 εξοργιστικοί τρόποι που φοράει ο Ελληναράς τη μάσκα για να μην τη φορέσει κανονικά

Σκουλαρίκι

Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Δεν την έχει ούτε καν στο πρόσωπο για να μπορεί να ισχυριστεί έστω, ρε αδελφέ, ότι την κατέβασε προσωρινά. Όχι! Σου λέει ξεδιάντροπα και στα μούτρα ότι ανεξαρτήτως της κρισιμότητας της κατάστασης, αυτουνού δεν ιδρώνει τ’ αυτί του. Γι’ αυτό κρεμάει από ‘κει τη μάσκα… έτσι για να υπάρχει κάπου εκεί γύρω και θυμίζει την (εξίσου μυαλοφυγόδικη) πατέντα του να οδηγείς μηχανή και να φοράς το κράνος στο χέρι.

4 εξοργιστικοί τρόποι που φοράει ο Ελληναράς τη μάσκα για να μην τη φορέσει κανονικά

Αεράτη

Υποτίθεται ότι η μάσκα πρέπει να εφάπτεται στο πρόσωπο. Τα σωματίδια από τα οποία σε προστατεύει (και ταυτόχρονα προστατεύει και τους άλλους από το να τους μεταδώσεις τα δικά σου) να μην μπορούν να εισχωρήσουν. Ε, όλο αυτό μοιάζει… πυρηνική φυσική για ορισμένους. Με αποτέλεσμα να τη φοράνε υπερβολικά χαλαρή (στο όριο του κρεμαστού) και η μάσκα να μοιάζει με μαγιό πρώην μπαμπάτσικης κοπελούδας που έχασε 20 κιλά από πέρυσι το καλοκαίρι.

4 εξοργιστικοί τρόποι που φοράει ο Ελληναράς τη μάσκα για να μην τη φορέσει κανονικά

Τύπου προγούλι

Δεν θέλει να τη φορέσει. Κάνει «μπαμ» ότι την έχει πάρει για να γλιτώσει το κράξιμο (και το πρόστιμο). Ξεπερνώντας λοιπόν σε ζαμανφουτισμό αυτόν που αφήνει τη μύτη οφσάιντ (βλέπε παραπάνω), εκείνος δεν καλύπτει ούτε καν το στόμα του. Αντ’ αυτού χρησιμοποιεί τη μάσκα σαν αποκριάτικο μούσι και δεν χάνει την ευκαιρία -αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα- να καμουφλάρει τουλάχιστον το ψωμοσάκουλο κάτω από σαγόνι του.

4 εξοργιστικοί τρόποι που φοράει ο Ελληναράς τη μάσκα για να μην τη φορέσει κανονικά

Πηγή: menshouse.gr

Προηγούμενο άρθροΙθάκη 1974 – Το Βαθύ και οι κάτοικοί του (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Εκδρομή στην Άσσο το 1989 (βίντεο)