Η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Καιρός η Κεφαλλονιά να αποκτήσει πρωτεύοντα ρόλο και στον «Εκπαιδευτικό και ερευνητικό τουρισμό»

Όπως θα θυμάστε εδώ και αρκετά χρόνια σε συνεργασία με το φίλο μου συνεργάτη του ΒAN Γιάννη Κοπανά στη Ζάκυνθο καταβάλουμε μία προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ερευνητικού σεισμολογικού εργαστηρίου στη Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά.
Η περιοχή αποτελεί ένας φυσικό Σεισμολογικό εργαστήρι όπου η φύση μας παρέχει απλόχερα σεισμούς τους οποίους θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στα πλαίσια μιας έρευνας που θα έχει να κάνει με πρόδρομα σεισμικά φαινόμενα με μελέτη πολύπλοκων σεισμολογικών διεργασιών με εκπαίδευση ξένων επιστημόνων και Φοιτητών κλπ
Όσον αφορά την Κεφαλλονιά είχα εξασφαλίσει με τη βοήθεια του τότε δήμαρχου Αλέξανδρο Παρίσι 1 κτίριο στο Λιξούρι και πιστεύω Με τη βοήθεια του Γιάννη ότι θα βρεθεί αντίστοιχο και στην Ζάκυνθο.
Η ιδέα μας αυτή είναι ώριμη πια και συμβαδίζει με την πρόσφατη Ρηξικέλευθρη επιθυμία του πρωθυπουργού να δημιουργήσει Ερευνητικές δομές όχι κατανάγκη σεισμολογικές σε κάθε περιφέρεια.
Υπάρχει ήδη αγαστή συνεργασία με την γραμματεία πολιτικής προστασίας και περισσότερα θα σας αναφέρω μετά από μία προγραμματιζόμενοι σύσκεψη σε λίγες εβδομάδες στην Αθήνα. Βλέπετε ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙΣ Όπως αναφέρει στον αλχημιστή ο Paulo Coelho.

Από το fb του Άκη Τσελέντη

Προηγούμενο άρθροΈκοψε την πίτα ο Βορίδης – «Φάτε και πιείτε στην υγειά του Καμμένου» [pics]
Επόμενο άρθροΤο “σχέδιο Μιχαλάτου” για τουρισμό μπήκε σε εφαρμογή-Πρώτη συνάντηση ενόψει της δύσκολης φετινής σεζόν-Τι συζητήθηκε (pics)