Πήρε “φωτιά” το διαδύκτιο από το γεγονός του σχολείου που με τον γυμναστή του απέδωσε τιμές στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Άπειρες οι φωνές διαμαρτυρίας των μηδενιστών, αντίστοιχες οι φωνές επιδοκιμασίας αυτών που γνωρίζουν τι θα πεί σεβασμός!

Ας δούμε που στηρίζονται οι διαμαρτυρίες.

1. «Τα έβαλε να τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο»…!
Φυσικά μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όλοι εσείς οι μηδενιστές, θα προτιμούσατε να ακούγατε τα παιδιά να τραγουδούν το “μια ωραία κουκουβάγια…”
2. «Σε στάση προσοχής»…!
Φυσικά μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όλοι εσείς οι μηδενιστές, θα προτιμούσατε να χορεύουν το “περνάει περνάει η μέλισσα…”
3. «Ανάπαυση, προσοχή, σημειωτόν, αριστερό, μαρς, σφυρίχτρα»…!
Φυσικά μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όλοι εσείς οι μηδενιστές θέλετε να μην γνωρίζετε ότι ο “δάσκαλος” είναι ο γυμναστής τους κι ότι ανωτέρω παραγγέλματα εντάσσονται στα καθήκοντα της πειθαρχίας.
Θέλετε να αγνοείται οτι η πειθαρχία είναι το πρώτο βήμα για τον σεβασμό στην Ελευθερία.

Ας δούμε τώρα που συμφωνώ με μέρος των διαμαρτυριών.

Ναι, ο γυμναστής ξεπέρασε το “διδασκαλικά”-παιδαγωγικά του καθήκοντα κι έδινε παραγέλματα ως εκπαιδευτής ΟΥΚάδων….!
Απώλεσε το στοιχειώδες “παν μέτρον άριστον”, που θα έπρεπε ο ίδιος να το αποδεικνύει μπροστά στους μαθητές του.

Όμως, ήταν ο μόνος;
Όταν ο νύν και ο πρωην Π/Θ αγνούν ότι στον Εθνικό Ύμνο της Χώρας σου δεν είσαι καθιστός ούτε χαλαρός σαν να παρακολουθείς την παρέλαση του Καρνάβαλου, τότε ο δάσκαλος-γυμναστής θα έπρεπε να “τιμωρηθεί” με μετάθεση στο Μαξίμου για να τους καρπαζώνει και τους δύο.

Από το fb του

Gerasimos Valsamis